Смачні велетні 2024 року: 6 сортів перцю, що зроблять ваші салати королівськими, а консервацію – елітною

У сьогоднішній статті ми розповімо про 6 перевірених сортів болгарського перцю, які точно стануть вашими фаворитами на грядці. Тож обирайте, що вам більше до душі.

Перший сорт “Клаудіо” — дуже відомий серед дачників ранньостиглий гібрид. Його плоди темно-червоного кольору, кубовидної форми, чотирикамерні, з товщиною стінки 10-14 мм. Маса плодів досягає 200-250 г, а розмір — приблизно 18х9 см. Завдяки великим розмірам ці перці мають привабливий вигляд.

Наступний сорт називається “Помпо”. Його плоди також великі, яскраво-червоні, середньостиглі, з періодом вегетації від сходів до врожаю близько 110 днів. Перці щільні, довжиною 12-13 см і діаметром 8-9 см, а товщина стінки — 7-10 мм. За смаковими якостями цей сорт підходить як для салатів, так і для консервації.

Ще один цікавий сорт із серії “полководців” — “Маршал Жуков”. Це середньостиглий гібрид із великими, кубовидними плодами. У стадії біологічної стиглості вони яскраво-червоні, завдовжки 18-20 см, масою 350-400 г, з товщиною стінки до 1 см. Цей сорт також солодкий і підходить для різних видів обробки: свіжий, заморожений, для консервування.

Експерти назвали найкращі сорти перцю для відкритого ґрунту
Експерти назвали найкращі сорти перцю для відкритого ґрунту

З цієї ж серії сорт “Фельдмаршал Суворов”. Його плоди яскраво-жовтого кольору, також середньостиглі, кубовидної форми, довжиною 18-20 см і масою 350-400 г, з товщиною стінки до 1 см. Перці цього сорту соковиті, багаті на вітамін С та каротин, а також мають гарну транспортабельність.

Наступний у списку, —  “Зірка Сходу” з гігантської серії. Це середньостиглий сорт із м’ясистими, товстостінними плодами яскравого жовтого кольору. Товщина стінки досягає 11 мм, а маса плодів — до 400 г.

І останній — “Денис”. Це ранньостиглий гібрид, товстостінний, з товщиною стінки до 12 мм і дуже великими плодами, які за розміром нагадують літрову банку. Вони витягнуті, темно-червоні, масою до 400 г. Цей сорт підходить як для заготівель, так і для свіжого вживання, а також добре переносить транспортування.

Тож обирайте, що підходить саме вам та висаджуйте на своїй присадибній ділянці. А ми вам бажаємо рясного врожаю!

Популярне

Подібні новини