Як змусити майже зів’ялу орхідею пустити нове коріння: “програма відновлення” для квітки, яка дуже втомилась

Неважливо, наскільки зів'яла орхідея стоїть у вашому будинку. Ви можете оживити рослину за лічені хвилини, користуючись порадами від садівників із досвідом.

Для початку дістаньте орхідею з горщика та очистьте її коріння від субстрату. Секатором видаліть всі пошкоджені частинки, а також м’яте листя, що вже зів’яло. Чорні бруньки біля основи коренів та всі частини рослини, які викликають сумніви, теж потрібно видалити. Позбудьтесь також від усіх потенційних джерел гнилі та інфекції. Ретельно промийте кореневище та листя рослини.

Як врятувати зів’ялу орхідею

Декілька зубчиків часнику дрібно наріжте та залиште 500 мл води. Накрийте розчин кришкою та дайте йому настоятись протягом 20-30 хвилин. Процідіть часникову воду через сито, а потім помістіть орхідею у розчин так, аби листя було на поверхні. Залиште рослині на пів години. Протріть листя ватними дисками, змоченими у часниковій воді.

Садівники розповіли про способи врятувати зів'ялу орхідею – прості поради для відновлення квітки
Садівники розповіли про способи врятувати зів’ялу орхідею – прості поради для відновлення квітки

Дістаньте орхідею з часникової води, промокніть коріння марлею або ватним диском і покладіть квітку на тарілку. Залиште її так у прохолодному приміщенні на добу. Візьміть пластикову пляшку, розріжте її навпіл. В одноразовий стаканчик вставте пластикову пляшку з шийкою. У вас має вийти така собі вазочка. У неї потрібно поставити орхідею так, аби коріння не торкалось дна. Налийте в склянку воду до початку шийки пластикової пляшки.

Садівники розповіли про способи врятувати зів'ялу орхідею – прості поради для відновлення квітки
Садівники розповіли про способи врятувати зів’ялу орхідею – прості поради для відновлення квітки

Поставте склянку з рослиною у прохолодне та світле місце. Обприскуйте її за допомогою пульверизатора раз на 1-2 дні. Регулярно перевіряйте рівень води у склянці та доливайте її до потрібного рівня. У вас з’явиться нове коріння – спершу біле, а потім зелене. Коли кореневище достатньо розвинеться, посадіть орхідею у горщик зі спеціальним ґрунтом.

Популярне

Подібні новини