Водив за ніс мільйони людей: екстрасенс Анатолій Кашпіровський відчув на собі справедливість карми

Анатолій Кашпіровський став найвідомішим екстрасенсом не лише на території України, але і в інших пострадянських країнах. Чому люди так довіряли тому, кого називали звичайним шарлатаном?

Відомий екстрасенс Анатолій Кашпіровський багатьом запам’ятався своїми легендарними сеансами, під час яких люди з навіть найважчими захворюваннями швидко зцілювались. Перший випуск телесеансу Кашпіровського було трансльовано на початку жовтня 1989 року. Загалом на радянському телебаченні глядачі побачили всього 5 випусків шоу екстрасенса, втім його ім’я багато людей не можуть забути й досі.

Свого часу Анатолій Михайлович став справжнім феноменом. Можна зі впевненістю заявити, що Кашпіровський здобув таку популярність завдяки своїй унікальності. Раніше на телебаченні ніколи не було такого формату проєктів, тому програма з екстрасенсом, який допомагає людям, буквально підкорила кожного.

Анатолій Кашпіровський здобув шалену славу на радянському телебаченні
Анатолій Кашпіровський здобув шалену славу на радянському телебаченні

Одним із найвідоміших випадків стала “дистанційна анестезія” – саме ця подія принесла Анатолію Кашпіровському шалену славу. Під час телемосту між Тбілісі та російською столицею переконав пацієнтку, що вона не відчуває болю, і операцію з видалення пухлини провели без наркозу. Декілька років цілитель був на піку слави, але успіх змінився звинуваченнями в шарлатанстві.

Так, у 90-х роках колеги заговорили про Анатолія Кашпіровського, як про ошуканця, який ще й провокував у глядачів психічні розлади. У суспільстві навіть з’явився термін – “синдром Кашпіровського”, коли пацієнти відмовлялися від медикаментозного лікування, довіряючи теоріям про самозцілення через перепрограмування підсвідомості.

Анатолій Кашпіровський нарвався на серйозну критику
Анатолій Кашпіровський нарвався на серйозну критику

Попри те, що відомий екстрасенс нібито допоміг тисячам людей, доля обійшлась зі знаменитістю доволі жорстоко. Так, у відомого цілителя була донька, яка померла у 49-річному віці. Якщо вірити чуткам, то Олена вкоротила собі віку, проте причина й досі невідома.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини