Алану Бадоєву 43 роки: життєвий шлях та творчість одного з найкращих режисерів та кліпмейкерів України

Сьогодні, 10 січня, відомий український кліпмейкер та режисер Алан Бадоєв святкує свій 43-й день народження. Пропонуємо пригадати, як чоловік починав свій творчий шлях.

Алан Бадоєв отримав велику популярність в росії та Україні завдяки своїм фантастичним роботам для зірок українського та російського шоу-бізнесу. Сьогодні чоловік працює з українськими зірками і з кожною новою роботою показує все вищий рівень професіоналізму своїм прихильникам.

Починав чоловік з навчання у Київському національному університеті культури та мистецтв. Вже під час навчання Алан Бадоєв почав знімати свої перші документальні фільми, які пізніше були обʼєднані в цикл “Життя дубль два”. Під час студентства, на останньому курсі університету, майбутній кліпмейкер почав створювати музичні відео і саме тоді ним зацікавився Юрій Нікітін.

Алан Бадоєв з Максом Барських
Алан Бадоєв з Максом Барських

Тоді спільно з Нікітіним Алан створив для Ірини Білик кліп на пісню “Сніг”. Це було справжнім проривом для молодого хлопця, який тільки почав створювати щось своє. Міжнародна популярність прийшла до нього в 2006 році після виходу його фільму “Оранжлав”. Європейські критики назвали цю картину першим справжнім українським фільмом, що не могли не помітити на світовій арені продюсування.

В 2009 році почалася тісна співпраця Алана Бадоєва та Макса Барських, яка продовжується й до нині. За всі роки творчості чоловік зняв понад 250 кліпів для різних російських та українських артистів – Філіп Кіркоров, Ані Лорак, Ірина Білик, Міша Романова, Макс Барських та багато інших.

Сьогодні чоловік зосередив свою увагу саме на творчості Макса Барських. Нещодавно вийшов черговий шедевральний кліп від Алана Бадоєва, який став найдорожчим кліпом за всю історію роботи видатного кліпмейкера.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини