Складав музику не нотами, а душею: як виглядав легендарний Володимир Івасюк 40 років тому. Архівні фото

4 березня виповнилося 75 років від дня народження видатного композитора Володимира Івасюка, який став невід'ємною частиною української музичної культури.

Не просто композитор, а й поет, співак, чиї пісні пронизані неймовірною емоційною силою. Володимир Івасюк – це втілення української душі та прагнення до свободи. Його твори й досі звучать у серцях українців усіх поколінь, а його вплив на українську культуру неперевершений.

В
Володимир Івасюк у молодості: фото 

Спадщина, що живе

Творчість Івасюка надихає не лише музикантів, але й художників та дизайнерів. Український бренд JUL створив колекцію-присвяту “Червоній Руті”, а згодом, у співпраці з етнографічним візуальним щоденником Ukrainian Folks, представив повноцінну колекцію, присвячену найвідомішій українській пісні про кохання. У цій добірці ми можемо побачити рідкісні кадри з життя Володимира Івасюка, поділені його молодшою сестрою Оксаною Івасюк, культурологинею та доценткою кафедри сучасної літератури Чернівецького університету.

І
Івасюк – золотий композитор: став джерелом натхнення для молодих митців 

Спогади про генія

У розмові з Vogue.ua Оксана Івасюк ділиться спогадами про свого брата, відзначаючи його оптимізм, цілеспрямованість та вміння тримати слово. “Володимир завжди доводив до кінця всі справи, а всі його задуми здійснювалися”, – зауважує вона. Також вона розповідає про його любов до фотографії та особливе серйозне ставлення до мистецтва.

В
Володимир Івасюк: архівні фото молодості 

Вічне джерело натхнення

Володимир Івасюк залишив світові спадщину, яка переживає покоління за поколінням. Його творчість, відданість та любов до України продовжують надихати молоде покоління музикантів та митців. Його життєвий шлях – це приклад сміливості та відданості, які назавжди залишаться в історії української культури.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини