ТОП-15 голлівудських зірок з українським походженням: не тільки Міла Куніс і Сильвестр Сталлоне

Ми всі любимо дивитися фільми з зірками Голлівуду, але чи знаєте ви, хто з ваших улюбленців кіно народився в Україні? Ця інформація вас шокує.

Ольга Куриленко

Дівчина народилася в Бердянську, Запорізька область. Прославилась завдяки ролі “дівчини Бонда”. В 13 років переїхала до Москви, а 16 – Франція. Ольга вийшла заміж за французького фотографа Сендика ван Моля та взяла французьке громадянство. Вона грала у фільмах з Томом Крузом, в одному з найкращих блокбастерів “Чорна вдова” та психологічній драмі “Сім психопатів”.

Вайнона Райдер

Акторка Вайнона Лора Горовіц (справжнє ім’я) родом з Харкова. Вона не раз зізнавалась, що мріє зняти фільм про Другу світову та описати життя українських родичів у цей непростий період. Свій сценічний псевдонім Горовіч запозичила в співака Мітча Райдера, що був улюбленцем її батька.

Лів Тайлер

Прославилась завдяки таким фільмам: “Вислизаюча краса” і “Армагедон”. Батько акторки розповів журналістам, що його дідусь по лінії матері був українцем. Про коріння акторки стало відомо, коли її батько давав інтерв’ю та розповів про своє походження та любов до українського борщу.

Сильвестр Сталоне

Предки Сильвестра в 1888 році іммігрували до Сполучених Штатів з Одеси. Родина Сталоне була заможною єврейською родиною, що володіла фабриками в центрі Південної Пальміри. Сам актор дізнався про своє походження не відразу, батьки чомусь приховували цю інформацію.

Джек Пеланс

Львіський актор був номінований на премію “Оскар” та отримав його в 1992 році. Джек ніколи не забував про своє коріння, завжди вільно говорив українською мовою. Одного разу, йому хотіли вручити премію, як народному артисту Росії, але він відмовився зі словами “я українець”.

Джек Пеланс на премії
Джек Пеланс на премії

Леонард Німой

Німой виконав роль Спока у фільмі “Зоряний шлях”. Батьки актора народилися в Ізяславі, але сам Леонард народився вже в американському місті Бостон.

Віра Фарміга

Вона донька українських емігрантів. Була вихована в українсько-американській школі та вступила до українського ансамблю “Сизокрил”. Відома ролями в таких фільмах: “Закляття”, “Відступники” та серіал “Мотель Бейтса”.

Стівен Спілберг

Бабуся та дідусь Спілгерга народилися в Україніта іммігрували до Штатів. Спілберг не раз говорив про те, що він дуже любить Україну, особливо український борщ, який йому готували вдома.

Міла Йовович

Міла народилася в Києві, коли їй було всього 5 років, батьки перевезли її до США. Міла зізнавалась, що у школі її не любили за те, звідки вона була родом, але це не стало перешкодою на шляху до омріяного успіху.

Міла Куніс

Міла не раз в інтерв’ю говорила російською мовою, всіляко підтримувала Україну та з великою душею розповідала про свою Батьківщину. Народилась вона в Чернівцях, а в 7 років переїхала до Штатів з батьками.

Дастін Гоффман

На одному з шоу ведучі розкрили секрет походження Дастіна. Виявилося, його родичі переїхали з Білої Церкви до єврейських погромів. Його дідусь хотів повернутися в Україну за іншими родичами, але його розстріляли.

Вільям Шетнер

Його бабуся та дідусь були уродженцями традиційної єврейської родини, які змушені були емігрувати. Шетнер відомий по своїм ролям в фільмах “Зоряний шлях” та “Юристи Бостона”.

Леонардо Ді Капріо

Ді Капріо дуже довго думав, що Одеса знаходиться в Росії, тому вважав себе росіянином, але швидко виправив свої знання та гордо заявляв про те, що має українське коріння. Його бабуся переїхала з Одеси до Німеччини, де вийшла заміж і взяла німецьке прізвище.

Девід Духовни

Батько Девіда нащадок емігрантів з України, які виїхали до Штатів рятуючись від Громадянської війни 1918-1920 років. Актор дуже довго вважав, що він росіяним, але коли дізнався правду, то пишався своїм корінням.

Лієв Шрайбер

Дід Лієва був різноробочим з України, який був змушений поїхати за кордон. Завдяки своєму діду актор знає історію своєї родини і часто говорить в інтерв’ю про своє походження.

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини