Тімур Мірошниченко поскаржився на складний процес усиновлення дитини в Україні: “Дитбудинки треба ліквідувати”

У новому інтерв'ю відомий український ведучий чесно відповів, чому понад рік вони з дружиною не можуть стати батьками названої дитини. Причина полягає у бюрократії

Деякий час тому відомий український телеведучий зізнався: вони з дружиною почали процес усиновлення дитини. У новому інтерв’ю для медіа “24 Канал” Тімур Мірошниченко розповів, на якому етапі вони з коханою наразі перебувають та чому процес затягнувся на цілий рік.

Тімур Мірошниченко про усиновлення дитини

У новому інтерв’ю відомий український телеведучий зізнався, що всиновити дитину вони з дружиною наважувались, здається, все життя. Говорячи про себе, знаменитість зізнався, що вперше подумав про те, що хотів би стати названим батьком ще за студентських років, коли разом із друзями приїжджав до дитячих будинків. Тімур Мірошниченко зізнався, що йому було шкода малюків, які залишились без батьківської любові.

У випадку з дружиною знаменитості все склалось дещо по-іншому. Коханій Мірошниченка лікарі раніше казали, що вона ніколи не зможе мати дітей. Саме тому вона давно налаштувала себе, що всиновить дитину. Втім, після одруження з Тімуром Мірошниченком зіркова дружина народила двох щасливих і здорових дітей, а у родині тема всиновлення відійшла на другий план – проте, про це закохані ніколи не забували.

Тімур Мірошниченко зі своєю дружиною та малюком
Тімур Мірошниченко зі своєю дружиною та малюком

Ведучий зізнався, що у березня 2022 року вони знову серйозно замислились над усиновленням дитини. Тімур Мірошниченко зазначив, що тоді вони з дружиною буквально синхронно зійшлись на тому, що зроблять це – пара навіть не обговорювала. Саме тоді, пригадує знаменитість, і почався довгий процес.

Втім, продовжив сімейну розповідь ведучий, коли вони з дружиною пірнули в тему всиновлення, з’ясували, що це – дуже важкий процес. Тімур Мірошниченко зазначив, що спершу вони навіть не могли подати заявку у кандидати на усиновлювачів. Річ у тім, що для оформлення згаданої заявки потрібно надати довідку про місце проживання, а пара тоді жила в будинку, який на той момент не здали в експлуатацію.

Мірошниченко розповів про всиновлення
Мірошниченко розповів про всиновлення

За словами знаменитості, вони з дружиною пів року збирали всі необхідні для всиновлення документи, проходили огляд у лікарів, про існування яких зіркова пара раніше навіть не підозрювала. Врешті-решт, їм таки вдалось подати заявку на всиновлювачів. Сьогодні Мірошниченки почали проходити курси всиновлювачів. До слова, поки вони їх не пройдуть, то не зможуть навіть познайомитись з дітьми. Курси триватимуть щонайменше пів року.

“У нас в країні взагалі процес всиновлення, на жаль, дуже забюрократизований. Але ж Україна на шляху до вступу в ЄС, а одна з умов – це якраз відмова від дитбудинків. Їх має замінити родинне виховання, дитині однозначно зростати в родині краще. Дитбудинки як пережиток радянської системи треба ліквідувати”, – висловив свою думку у новому інтерв’ю Тімур Мірошниченко.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини