“Бачу лікаря щодня по два рази”: Настя Каменських розповіла про діагноз, через який може втратити голос

Нещодавно відома українська співачка повідомила, що лікарі виявили у неї новоутворення, через яке вона може назавжди втратити голос. Як сьогодні лікується Настя Каменських?

Наприкінці березня цього року відома українська співачка Настя Каменських повідомила, що змушена перенести свої концерти на інші дати, оскільки лікарі виявили у її голосових зв’язках новоутворення, через яке знаменитість може втратити голос. Нещодавно знаменитість повідомила, як лікує захворювання.

На особистій сторінці в соціальній мережі Інстаграм опублікувала новий допис, в якому детально розповіла про зустрічі з лікаркою, а також пояснила, що саме не так з її голосовими зв’язками. Артистка зазначила, що готується до виступу, який має відбутись 7 квітня.

Настя Каменських розповіла про лікування захворювання голосових зв'язок
Настя Каменських розповіла про лікування захворювання голосових зв’язок

У своєму блозі в Інстаграмі відома українська співачка зазначила, що вона була рада побачити фахівчиню в медичному закладі, яка стежить за здоров’ям її голосових зв’язок вже понад 10 років. Втім, додала Настя Каменських, їй би хотілось зустрічатись з лікаркою лише на планових обстеженнях, а не у таких випадках, коли її здоров’ю та кар’єрі щось загрожує.

Знаменитість також розповіла, як проходить лікування. Артистка зізналась, що це – заняття з не найприємніших, оскільки введення ліків доставляє їй дискомфорт. Препарати наносять прямо на зв’язки артистки.

“Зараз я проходжу інтенсивне лікування і бачу свого лікаря щодня по два рази”.

Крім того, знаменитість пояснила, що саме відбулось з нею. За словами Насті Каменських, проблеми з голосовими зв’язками дуже схожі на пошкодження, наприклад, зв’язок ноги. Зірка зазначила, що тут немає нічого екстраординарного, а її захворювання абсолютне ідентичне з хворобою у будь-якій іншій частині тіла.

Настя Каменських зізналась, що не так з її голосовими зв'язками
Настя Каменських зізналась, що не так з її голосовими зв’язками

Артистка пояснила: коли вона співає у низькій тональності й намагається одразу перейти у високу, її голосові зв’язки через утворення, що є на них, не можуть зімкнутись. Тоді виходить не красивий спів, а хриплі звуки. Каменських зазначила, що у такому випадку існують спеціальні ін’єкції, які тимчасово допомагають зв’язкам працювати.

Втім, додала артистка, це – одноразова міра, як от, наприклад, ін’єкції для полегшення болю у спортсменів. Саме тому Каменських перенесла концерти, аби мати змогу вилікуватись.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини