“Тільки на кіно”: Юрій Горбунов розповів, як би він самостійно розпорядився 400 мільйонами від держави

Після скандалу з фінансуванням комедійного серіалу Юрія Горбунова, чоловік дав чергове інтервʼю Аліні Доротюк, в якому розповів, як би особисто він витратив ці гроші.

Юрій Горбунов зовсім нещодавно отримав фінансування від держави у розмірі 33 мільйони гривень для зйомок комедійного серіалу, але після численного хейту артист вирішив відмовитися від грошей і знімати серіал на кошти, які він отримає в іншому місці. Як виявилося, держава виділила на фінансування фільмів та серіалів 400 мільйонів гривень і Юрій розповів, на що він би витратив ці гроші.

“Ми зараз повертаємося до пошуку коштів, щоб показати, яким мав бути цей серіал. Повертаючись до теми, як ці кошти повинні були бути розподілені, перш за все людям потрібно було пояснити, наскільки важлива інформаційно-культурна складова в нашій перемозі”, – каже Горбунов.

Юрій Горбунов розповів, на що витратив би 400 мільйонів гривень від держави
Юрій Горбунов розповів, на що витратив би 400 мільйонів гривень від держави

Його позиція така, щоб розділити 400 мільйонів через Держкіно в залежності від того, який в тебе загальний бюджет. Йдеться про те, щоб держава давала певну частину на фінансування того чи іншого фільму або серіалу, але з поверненням після премʼєри продукту та отримання прибутку.

“Половину коштів ти повинен знайти, половину повинна давати тобі держава. В разі успішності цього проєкту, ти ці кошти повертаєш. Моя думка була, що на 100% держава не повинна фінансувати, а держава повинна давати частково гроші з обовʼязковим повернення у разі успіху”, – розповідає ведучий.

Юрій пояснив, що ці кошти виділяються іншими країнами, які вкладаються у розвиток культурної діяльності України і ці кошти не можуть бути витраченими на Збройні Сили України, зброю чи будь-що інше, що потрібне нашим захисникам на фронті. Зйомки замовляє держава, бо вважає це актуальним, але народ не захотів це сприйняти так, як це мало бути.

“Зараз якби можна було відмотати час назад, я би, можливо, вчинив інакше”, – додає Юрій.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини