Сергій Жадан пояснив, чому відмовився від благодійних концертів за кордоном: “Психологічно важко”

Поки українські зірки активно виступають за кордоном з благодійними концертами, Сергій Жадан обрав концертну діяльність лише всередині нашої країни.

Сергій Жадан – відомий український поет, письменник, музикант та волонтер. Чоловік зробив великий вклад у розвиток сучасної української культури, а тепер допомагає всіма силами наблизити Україну до перемоги, але наразі робить це лише всередині нашої країни. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, чому письменник не хоче давати благодійні концерти за кордоном.

Як каже сам Сергій, в нього були заплановані концерти в Америці, але він все скасував. Причиною цього стало те, що йому дуже складно це робити і він не може впоратися з тиском, який звалюється через поїздки за кордон. Звісно, для кожного артиста та діяча культури це великий прорив – концерт на світовій арені, але Сергій відчує себе не дуже впевнено та комфортно. В Україні йому набагато краще та спокійніше, бо це рідна земля, з якої можна без кінця черпати натхнення.

“Зараз мені щось психологічно дуже важко. Ми, мабуть, трошки перебули за кордоном. У якийсь момент просто розумієш, що ти не на своєму місці навіть попри те, що там хороша публіка”, – розповідає Жадан.

Сергій Жадан розповів, чому не дає благодійні концерти за кордоном
Сергій Жадан розповів, чому не дає благодійні концерти за кордоном

Чоловік переконаний, що поїздки за кордон викликають двоякі відчуття. Мовляв, от він може собі дозволити виїхати, бо він відомий на всю Україну, а хтось ні. Для письменника вистачає роботи в Україні, тому він не планує робити виїзди за її межі. Принаймні, поки що.

“Це все індивідуально. Так, ми привозимо багато коштів з концертів і ніхто з нас, звісно, ніколи не думав над тим, щоб залишитися там, а не в Україні. Це певна внутрішня см*рть всередині кожного з нас”, – додає письменник.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини