Я не українець? Ектор Хіменес-Браво пригадав, як від нього відмовився його друг: що встало між товаришами?

Відомий український шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво розповів про прикру розмову, яка відбулася з його тепер уже, мабуть, колишнім другом. Що сталося між товаришами?

Ресторатор та телекухар Ектор Хіменес-Браво поділився своїми враженнями від прикрої розмови із колишнім другом, який вважає його “не українцем” через відсутність українського паспорта.

У своєму зверненні в Instagram Ектор розкрив тему своєї національної ідентичності. Він розповів, що вже 15 років живе в Україні, але все одно часто чує, що він “не українець” і що йому “слід повернутися в Колумбію”.

Ектор розповів, що цього разу він почув ці слова від близької людини, і вони викликали холод у його серці. Йому дуже було неприємно, і він буквально не міг знайти слів у відповідь.

Телекухар пояснив, що для нього важливіше внутрішнє відчуття належності та його самовизначення, ніж національний паспорт чи будь-які штампи.

Ектор Хіменес-Браво висловив, що в його серці відчуття українця. Він висловив готовність вжити всіх зусиль, щоб надати допомогу всім українцям та визначив свою “сім’ю” як кожного українця. За його словами, його серце завжди було, є і буде в Україні, і він висловив свою любов до країни.

Ця ситуація є ще одним прикладом того, як суспільство може визначати національну ідентичність людини не тільки за паперами, але і за особистим відчуттям та прив’язаністю до країни, в якій вона вирішила проживати і допомагати.

Ектор Хіменес-Браво закликав своїх прихильників слідувати власним переконанням і не ламатися перед критикою з боку тих, хто намагається визначити, що означає бути “своїм” у даному суспільстві.

Нагадаємо, що Ектор Хіменес-Браво отримав влітку нагороду від самого Валерія Залужного за старання та допомогу захисникам.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини