“Терпіти її не могла”: колишній дворецький королеви Єлизавети ІІ розповів неочікуваний факт про монархиню

Здається, що інтерес громадськості до персони покійної Єлизавети ІІ не зникне ніколи. Так, колишній дворецький монархині розповів цікавий факт з її біографії

Напередодні Нового року та Різдва майже в кожному будинку з’являється красива наряджена ялинка. У кожної родини свої традиції та свій спосіб прикрасити святкове дерево. Колишній дворецький Єлизавети ІІ спеціально для британської газети Daily Mail розповів про традиції прикрашання новорічної ялинки в королівській родині.

Ексдворецький короля Карла розповів про те, яку новорічну прикрасу ніхто з родини ніколи не вішав на ялинку. Так, за чутками, від цього елементу відмовлялись через те, що він не подобався покійній Єлизаветі ІІ. Мова йде про мішуру, яка користується широкою популярністю по всьому світу. Втім, ця ялинкова прикраса була не до витонченого королівського смаку. Колишній дворецький зазначив, що Єлизавета ІІ терпіти не могла мішуру.

Грант Харрольд, колишній дворецький королівської родини, працював на принца Чарльза близько семи років, а звільнився 2011 року. За весь цей час на ялинці у Букінгемському палаці не було мішури. Харрольд зазначив, що родина королеви Єлизавети ІІ ніколи не любила “переборщувати” з прикрасами на святковому дереві.

Втім, колишній дворецький зазначив, що в будинку монархині зберігалась доволі мила традиція. Так, Грант Харрольд зазначив, що королева завжди залишала одну ялинку для своїх онуків. Їм було дозволено проявити максимум своєї фантазії та ввімкнути уяву, щоб прикрасити дерево так, як хочеться їм. Королева так сильно любила своїх онуків, що попри сувору традицію прикрашати ялинку по-королівськи стримано, вона все-таки дозволяла малечі проявити ініціативу.

У Сандрінгемі Єлизавета ІІ розпорядилася, щоб дерево в одній з кімнат завжди залишалося без прикрас, щоб діти могли його нарядити самостійно. Це була традиція, яку вона почала

– зазначив Грант Харрольд.

Варто зазначити, що нещодавно на сторінці принца та принцеси Уельських в Інстаграмі з’явилась фотографія Кейт Міддлтон навпроти ялинки. На дереві й правда немає мішури. Можна припустити, що не лише королеві Єлизаветі не подобалась ця прикраса. Або ж, ймовірно, таким чином родина вшановує пам’ять покійної монархині.

Нагадаємо, що цьогоріч королівська родина вперше святкуватиме Різдво без Єлизавети ІІ.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини