Безкоштовні послуги Укрзалізниці, про які не знають пасажири: як ними скористатися

Безліч українців користуються послугами Укразлізниці, навіть не підозрюючи, що можуть користуватися деякими послугами абсолютно безкоштовно.

Які послуги можуть бути для вас безкоштовними

  • Пасажири з квитками будь-якого типу(паперові, електронні) можуть безкоштовно користуватись туалетами на всіх станціях. Відомо, що туалети чи зали очікування можуть бути платними, якщо станція передбачає наявність безкоштовного аналогу.
    Згідно 36 пукнту Порядку з обслуговування громадян: забороняється відкривати платні туалети замість тих, що мають бути в вільному безкоштовному доступі. Забороняється також робити платні зали більшими, якщо це заважатиме пасажирам.
  • Під час руху потягу ви маєте право попросити провідника надати вам безкоштовний окріп, якщо ви бажаєте заварити власної кави, чаю, або щось інше.
  • Згідно закону, провідники потягу повинні забезпечити питною водою кожного пасажира, який цього потребує.
Запам'ятайте послуги, якими ви можете користуватись
Запам’ятайте послуги, якими ви можете користуватись
  • У вас є право попросити провідника про користування холодильником або мікрохвильової печі, які ви можете знайти у провідника.
  • Якщо у вас болить голова, або ви потребуєте бинт, пластир і тд, провідник зобов’язаний надати вам аптечку першої медичної допомоги.
  • Пасажири, котрі придбали квиток на верхній поличці, залишають за собою право на отримання пасків безпеки безкоштовно.
  • Існують правила перевезення пасажирів, в яких є інформація про те, що пасажири потягу можуть не складати постільну білизну після використання, це є обов’язком провідника, що працює на обраному напрямку.
  • Якщо пасажир з невідомих причин пропустив свою зупинку, то він має право на безкоштовне поверненя. Для цього потрібно пред’явити квиток, після чого провідник має скласти акт, що продовжить дію квитка на інший напрямок з відповідним пунктом призначення.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини