Масштабна допомога: на що піде понад мільйон доларів, який надасть Львівщині доброчинна організація Шона Пенна

Доброчинна організація CORE Response, яку заснував відомий американський актор та режисер Шон Пенн, виділила для Львівщини понад мільйон доларів. На що ці гроші розподілить місцева влада?

CORE Response — це доброчинна організація, яку заснували відомий голлівудський актор та режисер Шон Пенн й американська тенісистка Енн Лі, коли відбувся землетрус на Гаїті у 2010 році. Після цього їхнім завданням стало допомагати людям, що постраждали внаслідок певних критичних ситуацій.

Цього разу вони направили свої кошти та зусилля, аби допомогти українцям, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення на територію України. CORE Response виділила понад мільйон доларів для Львівської області.

На що підуть ці гроші?

Оскільки на територію Львівщини відбувся чи не найбільший наплив внутрішньо переміщених осіб, які змушені були покинути власні домівки через повномасштабне вторгнення сусідньої країни та переїхати в інше місце. Значна частина ВПО проживає нині в приміщеннях бази Львівської політехніки, тому ці кошти направлять на поліпшення опалювальної системи цієї території, де мешкає далеко не одна українська родина.

Шон Пенн й очільник Львівської ОВА Максим Козицький
Шон Пенн й очільник Львівської ОВА Максим Козицький

Окрім цього, кошти направлять на заміну вікон та дверей у школах, санаторіях та пансіонатах, де також проживають люди, що переїхали в більш безпечне місце.

Як зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький, доброчинна організація CORE Response буде допомагати Львівській області і цього, і наступного року.

“Представники CORE Response дізналися про нагальні потреби Львівської області та запевнили, що звернуть увагу на всі прохання Львівської ОВА, щоб максимально ефективно розділити власні можливості і ресурси для підтримки Львівщини й у 2023 році”, – поділився Козицький.

Максим Козицький з предстаниками CORE Response
Максим Козицький з предстаниками CORE Response

Нагадаємо, що Шон Пенн активно підтримує Україну ще з 24 лютого. Ще тоді він приїхав у нашу країну, аби зафільмувати події, що відбуваються та розповісти правду всьому світові. Він також передав президентові України свою статую премії “Оскар”, як символ віри в Україну.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини