Коли садити город навесні 2023 – до чи після Великодня: посівний календар і народні прикмети

Город нині став для багатьох справжнім годувальником. Після війни чимало містян вирішили жити у селі, пізнаючи тонкощі ведення господарства. Дізнайтеся, коли садити город навесні 2023.

Коли садити город навесні 2023? Нинішня погода нас всіх не сильно тішить, адже на заході України — сніг, у центрі — не припиняються дощі, болото з осадами і на сході. І хоч Великдень цього року рано приходить до нас, все одно відчувається дискомфорт на вулиці.

Та попри все, починати роботи на городі вже можна і навіть треба. Немає ніяких упереджень щодо того, коли ви почнете сіяти городину: перед Воскресінням Христовим чи після. Головне, якщо ви дотримується православного календаря, не перенавантажувати себе важкою фізичною працею у Благовіщення, Вербну неділю.

Щодо городу, місяць квітень підходить не для всіх овочевих культур. Наприклад, розсада огірків враз загнеться у відкритому грунті. Тому, пора звернути увагу на піонерів городини, а саме: салат, редиска, цибуля, зелень.

Починаючи з 10 квітня, можна сіяти моркву, коренеплоди. Але зважайте все ж таки на природні умови. Навряд чи насіння зможе швидко зійти, якщо ваші угіддя засипало шапкою снігу.

Коли садити город навесні 2023

Перед самим Великоднем краще не займатися саме посадкою, а варто приділити увагу обробці землі від шкідників. Якщо вирощуєте в теплиці квіти для продажу, зараз гарний час для зрізання. Такі квіти довго стоять у вазі і легко транспортуються.

Після 16.04 вже можна підживлювати городні культури та саджати редиску, редьку, огірки, шпинат. 20 та 21 квітня відмінно підходить для того, аби висадити багаторічні культури. Вже з 26-го числа можна висаджувати бульбу.

Коли садити город навесні 2023

Нагадаємо, що у третю неділю квітня не можна буде працювати, адже у цей день ми відзначаємо Великдень. Комендантську годину у цей день не скасовано.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини