Не садіть кабачки поруч з цими овочами: через неправильне сусідство загубите весь врожай

Кабачок — улюблена городина багатьох українців, яку, виявляється, не так просто виростити на городі. З ким не дружить ця рослина та куди його точно не варто садити?

Кабачок. Ця рослина регулярно у сезон з’являється у кожному холодильнику українців. Її так просто готувати і з нею можна придумати безліч смачних страв. Проте, мало хто знає, що садовина взагалі-то не притаманна для нашого регіону і походить з Мексики, а на столи європейців потрапив після відкриття Америки.

Цікаво, що вживати у страви його придумали саме італійці, а згодом ця традиція поширилася всією Європою.

Втім, у силу особливостей клімату та сортів городини, яка зростає на наших українських теренах, є певні правила, які не слід порушувати, аби не загубити врожай кабачків.

По-перше, слід обирати сонячний бік, де ніщо не буде протягом дня затіняти простір, де зростає рослина. Також слід заздалегідь подумати, як ви будете поливати кабачки, адже окрім сонця, вони ще дуже сильно полюбляють воду. “Споживають” води ці родичі гарбуза аж 35 літри на метр квадратний.

Не садіть кабачки поруч з цими овочами

По-друге, не потрібно їх висаджувати впритул до картоплі. Цей коренеплід витягне всі поживні речовини з землі, а ще передасть своїх шкідників. Кабачок своєю чергою може запліснявіти та занапастити сусідні кущі.

Грибком можуть заразитися рослини, якщо їх посадити поруч з огірками. А, як не дивно, ще кабачки погано ростуть поряд зі спорідненими видами – патисонами та гарбузом. Також не потоваришують плоди із соняшником, морквою, яка буде витягувати всю вологу, цибулею, петрушкою листовою, гірчицею.

Не садіть кабачки поруч з цими овочами

Де ж присусідити кабачки? Добре їм буде поруч із помідорами, буряком та горохом, такою, як петрушка, наприклад.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини