Сезон полуниці в Україні: скільки коштує ягода на ринках і в супермаркетах зараз

В Україні стартував сезон полуниці. Дізнайтеся, де краще купити цю солодку ягідку та чому цього року ціни злетіли до небес. Усі подробиці — у матеріалі.

Літо вже на підході, а на городах з’явилася вже стигла полуниця. Втім, поласувати ягідкою цього року дуже недешево, навіть у порівнянні з 2022-м. Це й не дивно, коли в країні іде війна, а врожайні землі або окуповані, або розстріляні ворожими снарядами. Плюс холодна весна значно вплинула на родючість. Приблизно на 25% подорожчав смак літа.

У столиці супермаркет Varus пропонує 79,90 гривень за кіло. У Novus за кілограм ягоди просять 150 гривень, а у Сільпо – 159 гривень. У Форі зараз можна знайти 250 грам за 89 гривень. Продавець обіцяє стиглі плоди, а ось покупці скаржаться, що у пакунках можуть знайти навіть зелені або зав’ялі полунички.

Скільки коштує полуниця на ринках і в супермаркетах зараз

Втім, у регіонах ситуація не сильно відрізняється. По супермаркетах так точно. На Вінничині на ринках полуницю можна придбати за 75 гривень за кілограм. Була ціна навіть 210 і 200 гривень. Проте, з часом ціни почали падати. Місцеві мешканці розповідають, що можна було знайти гарні, стиглі та солодкі ягоди за 80 гривень.

Скільки коштує полуниця на ринках і в супермаркетах зараз

По 120-150 гривень можна знайти полуницю на ринках Покровська, що на Донеччині. Продають місцеві мешканці вирощену самотужки садовину. Запевняють, що дуже солодка ягідка у них цього року.

Немає дешевших цін і на Львівщині. Там за кілограм потрібно буде віддати 159 гривень. І це тільки на ринку.

Проте, якщо зараз вам кіло цього літнього делікатесу не за карманом, експерти радять почекати ще трішки і ціни знову впадуть. Експерти прогнозують, що ціна буде влітку триматися в районі 80-90 гривень і до закінчення сезону полуниці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини