Коли осінні канікули 2023 в Україні та скільки часу вони триватимуть: дати шкільних канікул 2023-2024

Літо у самому розпалі, втім батьки та учні вже замислюються про майбутній навчальний рік. Розповідаємо детально, коли осінні канікули 2023 в українських школах

З початком повномасштабної війни життя кожного українця, без виключення, змінилось докорінно. Усі батьки та їхні діти-школярі звикли, що починається навчальний рік у вересні, а закінчується здебільшого у травні. Розповідаємо, коли осінні канікули 2023 в Україні після низки змін, запроваджених Міністерством освіти.

Шкільні канікули 2023-2024

Як і заведено, школярі за навчальний рік відправляються на канікули чотири рази – восени, у період різдвяних свят, навесні та влітку. Відпочинок після завершення навчання та до початку нового навчального року зазвичай найдовший – так, діти відпочивають три місяці. Отже, осінні шкільні канікули 2023-2024 починаються 24 жовтня, а завершуються – 30 числа того ж місяця. Здобувачі середньої освіти відпочивають один навчальний тиждень.

У Міністерстві освіти розповіли, коли осінні канікули 2023 в Україні
У Міністерстві освіти розповіли, коли осінні канікули 2023 в Україні

Наступного разу учні вирушають на відпочинок напередодні Нового року та Різдва. Зимові канікули в українських школах починаються 25 грудня, а завершуються – 8 січня. Після новорічного та різдвяного періоду починається весняний відпочинок. Великодні канікули стартують 27 березня, а ось знову на навчання учням потрібно вийти вже 2 квітня. Літні канікули починаються 25 травня і тривають до 1 вересня.

Коли в Україні почнеться навчальний рік 2023

Вже відомо, коли почнуться осінні канікули в Україні, тепер розберемось, коли почнеться навчальний рік. У Законі України Про повну загальну середню освіту існує положення про те, що загалом кількість навчальних днів не повинна перевищувати 175. Втім, у часи повномасштабної війни цей закон припиняє свою дію, а тому тривалість навчання для учнів визначається Кабміном.

У Міносвіти поділились, коли в Україні почнеться навчальний рік 2023
У Міносвіти поділились, коли в Україні почнеться навчальний рік 2023

Втім, наразі нових вказівок від Кабінету міністрів немає, а отже поки все залишається без змін – навчальний рік почнеться 1 вересня, а ось шкільні канікули 2023-2024 починатимуться та завершуватимуться за описаним вище графіком.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини