День Незалежності України: плануються разові виплати для деяких категорій українців. Кому і скільки?

Стало відомо, що певні групи українців мають можливість отримати від держави до Дня Незалежності України певну суму коштів. Пропонуємо дізнатися, кому доступна така послуга.

В УНН повідомили, що певна категорія людей має можливість отримати грошову виплату до Дня Незалежності України. Звісно, така “акція” доступна не для кожного українця. Виплати мають можливість отримати ветерани війни, постраждалі від переслідувань нацистів, а також громадяни України, які мають особливі заслуги перед своєю державою. УНН посилається з цією інформацією на пенсійний фонд.

Відповідне повідомлення зʼявилося в офіційних джерелах. В ньому йдеться про те, що Пенсійний фонд України планує у серпні здійснити разове фінансування у вигляді виплат тим українцям, які мають особливі заслуги перед державою та тим категоріям, що розписані вище.

Також сказано про те, що якщо під категорію людей на виплату потрапляють пенсіонери, то гроші будуть додатково нараховані до пенсії, тому не варто перейматися, що старше покоління своїх виплат не отримає. Пенсійний фонд України все передбачає і забезпечує виплатами для кожного пенсіонера, якщо він потрапляє під одну з категорій.

Хто отримає виплати від держави до Дня Незалежності України
Хто отримає виплати від держави до Дня Незалежності України

Розмір виплати

Додаткова виплата передбачена особам, які отримали інвалідність внаслідок війни, а також малолітнім, який ще не виповнилося 14 років на момент інциденту, які стали вʼязнями гетто, концтаборів та будь-яких інших місць примусового перебування. Також особи, які були визнані інвалідами внаслідок загального захворювання та каліцтва з інших причин передбачені виплати у розмірі:

  • 1 група – 3100 гривень;
  • 2 група – 2900 гривень;
  • 3 група – 2700 гривень.

Учасникам бойових дій, а також тим, хто постраждав під час революції Гідності передбачена виплата у розмірі 1000 гривень. Особам, які отримали особливі заслуги перед Україною виплатять 3100 гривень, а членам сімей загиблих ветеранів війни можна розраховувати на 650 гривень виплати. Що стосується членів родин загиблих Захисників України – очікується виплата у розмірі 1000 гривень.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини