Померла мама Кузьми Скрябіна: як жила останні роки жінка, яка втратила найголовніше — свого сина

Сьогодні Благодійний фонд імені Кузьми Скрябіна повідомив трагічну звістку: померла мама співака, яка пережила рідного сина всього на 8 років.

Постійно втрачаючи близьких, ми стикаємося з однією з найважливіших складових людського життя – горем. Цього разу у світі всіх, хто був поціновувачем творчості Андрія Кузьменка, сталася надзвичайно трагічна втрата – пішла з життя Ольга Михайлівна Кузьменко, його мати. Не тільки для шанувальників зірки, а і для української літератури та освіти 23 вересня 2023 року стало чорною сторінкою в історії, адже матір знаменитості була письменницею та освітянкою.

За словами Руслани відносини у сина з ненькою були дуже теплі та дружні. Було видно, як зворушливо родичі ставляться один до одного. До речі, пісня “Мам” була натхненна саме померлою жінкою.

У повідомленні Фонду імені Кузьми, який був заснований дружиною селебріті після його смерті, не ідеться мова про те, чому саме не стало Ольгою Михайлівною. Зазначили, що ніяк не могли змінити обставин. Онучка ж, Марія-Барбара, поки що не відреагувала на подію та лишила ніяких сторіз чи публікацій, присвячених бабусі. Схоже близьким ще не до висловлювань на загал.

Доля Ольги Михайлівни Кузьменко

Ольга Кузьменко народилася 23 квітня 1947 року в селі Сіде Самбірського району. Вона була високоосвіченою жінкою і здобула освіту у Дрогобицькому інституті музичного мистецтва, де вивчала фортепіано. Своїм талантом та відданістю музиці вона вразила багатьох своїх учнів, а її викладацькі здібності надихали на навчання.

Померла 76-річна мама Кузьми Скрябіна: усі подробиці

Однак, пам’ять про Ольгу Михайлівну Кузьменко найбільше асоціюватиметься з її роллю матері Андрія Кузьменка, який був відомим як Кузьма Скрябін. Після трагічної загибелі сина в автокатастрофі 2015 року, Ольга взяла на себе завдання зберегти спадок і пам’ять про Кузьму. Вона написала книги “Моя дорога птаха. Мамина книжка”, “Група ‘Скрябін’ та друзі по сцені” і “Колискова для Андрійка”, в яких ділилася спогадами, думками та емоціями про сина, а також про творчий шлях групи “Скрябін”.

Світла пам’ять Ользі Михайлівні Кузьменко, яка не лише народила великого сина, але й подарувала нам свою мудрість, любов та творчість. Вона завжди буде жити у спогадах та серцях українців.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини