Хто з українців може отримати 100% пільгу на комунальні послуги: оприлюднили список щасливчиків

Днями стало відомо, що для певних категорій українців планують запровадити нові пільги. Тепер частина жителів отримають 100% пільгу на комунальні послуги.

Пільги — це певні вигоди, винятки або полегшення, які надаються групі людей чи організаціям у вигляді зменшення податків, фінансової підтримки, пільгових умов для отримання послуг, освіти чи медичної допомоги. Їх мета — покращити соціально-економічне положення або забезпечити сприятливі умови для певних категорій населення чи суб’єктів господарювання.

Чималенька кількість споживачів отримали можливість не платити за комунальні послуги. Також категорія громадян України отримають пільгу на оплату твердого та пічного палива і скрапленого газу. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала всі умови надання пільг українцям.

До числа так званих “щасливчиків” входять пенсіонери, які працювали на таких посадах:

  • вчитель;
  • медичний та фармацевтичний працівник;
  • захисник рослин;
  • працівник музею та бібліотеки;
  • працівник культурної або освітньої установи.
Хто отримає 100% пільгу на комунальні послуги
Хто отримає 100% пільгу на комунальні послуги

Щоб отримати пільгу потрібно подати відповідну заявку, але слід враховувати певні умови. Місячний дохід на одну людину в сімʼї не повинен перевищувати 3760 гривень за останні шість місяців. Якщо ви бажаєте отримати пільгу і маєте для цього всі умови, тоді потрібно звернутися безпосередньо до Пенсійного Фонду України з трудовою книжкою, в якій будуть всі необхідні записи про роботу в тій чи іншій установі, що потрапляє під категорію пільг.

Якщо немає можливості завітати до Пенсійного Фонду особисто, це можна зробити через Мережу. ПФУ має власну електронну пошту, куди можна також відправити свою заявку. Також є можливість використати портал “Дія” або мобільний застосунок ПФУ. Ваше звернення буде оброблене впродовж декількох днів і вам зателефонують стосовного погодження чи відмови на отримання 100% пільг.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини