Як раніше вже не буде: у школах не пролунає перший дзвоник 1 вересня, а кількість дітей у класах обмежать

Трішки більше ніж місяць лишилося до початку нового навчального року і школярів та їхніх батьків чекають нововведення. Давайте розберемося, коли буде старт освітнього процесу і всі його нюанси.
Експерти розповіли, коли почнеться навчальний рік у школах України

Навчальний рік 2024-2025 буде дещо інакшим, аніж раніше. По-перше, не для всіх учнів перший дзвоник пролунає 1 вересня. Чимало шкіл планують виходити на навчання 2 числа, адже початок осені припадає на неділю. По-друге, деякі навчальні заклади розпочнуть освітній процес аж 19 серпня, аби гарантувати дітям повноцінний навчальний рік. Зокрема про це повідомляв голова Львівської міської громади Андрій Садовий.

Школярі вийдуть на навчання 19 серпня: Львівська міська рада пояснила чому
Експерти розповіли, коли почнеться навчальний рік у школах України

Урядовець зазначив, що такі зміни пов’язані з ситуацією в країні. У випадку блекаутів взимку у школах будуть розташовані цілодобові пункти незламності, аби містяни мали змогу банально зігрітися. Цікаво, що на Львівщині учні сядуть за парти за 2 тижні раніше за своїх Івано-Франківських колег, які прийдуть до вчителів лише у вересні. Цікаво, що у МОН не рекомендували виходити на навчання раніше.

Цікаво, що першим містом, яке ухвалило початок навчального року з 19 серпня став Новодністровськ, що у Чернівецькій області. У дітей також не буде традиційних весняних та осінніх канікул, зате вони будуть довго відпочивати взимку.

 

На Одещині перший дзвоник пролунає 2.09, так само і на Рівненщині. Це до речі, поширена практика, переносити на 2 число свято, коли 1 випадає на вихідний день.

Також оприлюднили інформацію стосовно наповнюваності класів на сайті освітнього омбудсмена. Мінімальна кількість учнів має становити не менше 5 осіб. Максимальна для здобувачів початкової освіти — 24 людини у класі. 30 дітей можуть навчатися в одному класі, якщо вони здобувають базову чи профільну освіту.

Популярне

Подібні новини