Як змінилась вартість картоплі за тиждень: ціни за кілограм в грн – АТБ, Metro, Novus, Auchan, Varus

Картопля — наш другий хліб. Які ж зараз ціни на бульбу у популярних супермаркетах? Редакція сайту "Добрі новини" зробила тижневий огляд вартості.

Серпень — час для приготування запасів на зиму. Картопля — один з найпопулярніших коренеплодів, якій тривалий час лежить і може прогодувати у холоди. Та де вигідніше купляти овочі?

Зараз один з найпопулярніших маркетів, який позиціонує себе, як гуртовий бренд, Metro, пропонує молоду картоплю придбати за 18 гривень 22 копійки. Рожева — дорожче: 20,70. Ну, а найдорожча позиція — чищена бульба. Лише за пів кіло треба буде віддати майже 38 гривень.

Експерти розповіли, як змінились ціни на картоплю в АТБ, Metro, Novus, Auchan, Varus

Плюс-мінус такий самий діапазон пропонує і мережа Auchan. Щоправда, тут рожева бульба дорожче аж на 6 гривень. Сорт “Гренада” обійдеться у 30 гривень 50 копійок. Цікаво, що ще тиждень тому молоду картоплю в “Ашані” продавали за 34, 90.

Експерти розповіли, як змінились ціни на картоплю в АТБ, Metro, Novus, Auchan, Varus

Маркет з балтійським фльором Novus продає молоду білу картопельку за 20 гривень 59 копійок, хоча ще минулого тижня кіло можна було взяти лише за 10,50.

А ось в “АТБ” бульбу першого ґатунку можна взяти за 17,89. 2 сорту — ще дешевше: за 9,89 грн. Рожевої — не знайти. Чи то всю розкупили, чи то не довезли ще нову партію. Такі самі цінники можна побачити і в мережі Varus.

Експерти розповіли, як змінились ціни на картоплю в АТБ, Metro, Novus, Auchan, Varus

Експерти зазначають, що нині кіло коренеплоду подорожчало в середньому на 2,83 гривні, порівняно з 2023 роком. Чому так виросла ціна? Є припущення, що в цьому свою роль зіграла аномальна спека, через яку псується продукт.

Крім цього спостерігається скорочення запасів у господарствах, але при цьому попит від населення на бульбу не зменшується. Вважається, що така тенденція буде зберігатися до кінця року.

Цікаво, що на фоні підвищення цін на картоплю, в той самий час морква — дешевіє.

Популярне

Подібні новини