Як раніше вже не буде: з 1 вересня учні будуть їздити безкоштовно в автобусах — чи є ваше місто у списку

Вже стартував новий навчальний рік і чимало дітей добираються до шкіл громадським транспортом. Дізнайтеся, в яких містах школярам дозволили безкоштовно їздити на уроки.

Кожен навчальний рік — це додаткові витрати для родин. Втім, у деяких містах школярам міська влада дозволила їздити безкоштовно у міському транспорті.

Так, у Києві, починаючи з 1 вересня, учні можуть користуватися громадським транспортом безкоштовно аж до кінця червня, тобто до завершення навчання. Це нововведення стало частиною міської політики підтримки дітей та молоді. Щоб скористатися цією можливістю, школярам необхідно мати при собі учнівський квиток і обов’язково валідувати його під час кожної поїздки. Якщо це не зробити — буде штраф.

В Міносвіти запропонували зробити суботу в школах робочою
Урядовці розповіли, в яких містах учні зможуть їздити в автобусах безкоштовно

Кременчук також долучився до підтримки школярів, але лише у перший день навчального року. 2 вересня, у день повернення до шкіл після літніх канікул, учні зможуть безкоштовно їздити в комунальних тролейбусах і автобусах. Далі — все, як зазвичай.

У Дніпрі безкоштовний проїзд у громадському транспорті має свою специфіку. Цього року міська влада організувала спеціальні автобуси для дітей, які змушені добиратися до інших шкіл через відсутність укриттів у їхніх навчальних закладах. Ця ініціатива стосується приблизно двох тисяч учнів, які щоденно користуватимуться таким транспортом, що дозволить їм безпечно та вчасно потрапляти на заняття.

В українських школах змінили дату кінця літніх канікул
Урядовці розповіли, в яких містах учні зможуть їздити в автобусах безкоштовно

А ось Івано-Франківськ продовжує традицію безкоштовного проїзду для школярів. Учні 1-11 класів можуть безкоштовно користуватися громадським транспортом у дні навчання, окрім вихідних та канікул. Ця ініціатива діє вже не перший рік, забезпечуючи школярам доступ до освіти без додаткових фінансових витрат для їхніх родин.

Популярне

Подібні новини