Українці зможуть платити 1,32 грн за електроенергію: яким категоріям людей прийде мінімальна платіжка

Не за горами опалювальний сезон, час, коли добряча частина сімейного бюджету іде на оплату комунальних послуг. Зокрема електроенергії. Втім, цього року деякі категорії населення зможуть зекономити.

Як відомо, цього року ми стали більше платити за споживання електроенергії. З 1 червня сталося підвищення цін. Як нас не лякали вартістю кіловата по 7 гривень, все ж таки в країні почав діяти новий тариф на електроенергію — 4,32 гривні за кіловат-годину. Це вже не вперше змінюються дані у квитанціях.

Роком раніше, з 1 червня 2023 року, вартість електроенергії для населення складала 2,64 гривні за кіловат-годину, а до цього ціни були ще нижчими — 1,44 гривні за споживання до 250 кіловат-годин на місяць і 1,68 гривні за перевищення цього обсягу. До речі, вважається, що в Україні, Чорногорії, Боснії та Герцоговині — найдешевша вартість електрики.

По 1,32 грн: експерти розповіли, хто буде платити за електрику менше

Та все одно, для чималої кількості наших громадян і такі ціни за комунальні послуги не рідко б’ють по кишені.

Проте, в опалювальний сезон 2024/2025 років багато українців зможуть платити за світло менше.

Хто буде платити менше за електрику?

По 1,32 грн: експерти розповіли, хто буде платити за електрику менше

Якщо ви опалюєте житло електроенергією і це офіційно підтверджено, то при споживанні до 2000 кіловат-годин на місяць, ви сплачуватимете по 2,64 гривні за кожен кіловат. Це значно нижче, ніж загальний тариф у 4,32 гривні, що діє зараз.

Крім того, якщо у вашому будинку встановлено двозонний лічильник, то вночі, з 23:00 до 7:00, електроенергія коштуватиме ще дешевше — лише 1,32 гривні за кіловат-годину.

Енергетики пояснюють, що така система дає змогу заощадити гроші і рівномірно розподілити навантаження на електромережу. Але важливо пам’ятати, що пільговий тариф діятиме тільки для тих, хто має узаконене електроопалення і не споживає більше 2000 кіловат-годин на місяць.

Популярне

Подібні новини