Збережіть свої стопи здоровими: добірка кращих вправ

Звичайно, щоденна зарядка і заняття спортом - це прекрасно, проте окремим частинам тіла іноді потрібно приділяти більше уваги, зокрема стопам. Що ж робити?

Кращі вправи для стоп

Тут ми зібрали для вас добірку кращих вправ, які не займають багато часу, але тим не менш є найефективнішими і корисними.

Підйом стоп

Вам потрібно встати прямо, ноги поставити разом, а далі піднятися на носках якомога вище і затриматися в такому положенні на 30 секунд. Потім слід опуститися назад на підлогу всією стопою, після чого повторити вправу 5-10 разів.

Натягування носочка

Необхідно виставити праву ногу вперед так, ніби ви робите крок, а лівою в цей момент зробіть упор на пальці і затримайтеся в такому положенні протягом все тих же 30-ти секунд. Повторити потрібно по 5 разів на кожну ногу.

Вправи для стоп
Вправи для стоп

Розтягування задньої частини стопи

Тепер підійдіть до стіни на приблизну відстань витягнутої руки і упріться в неї долонями. Праву ногу потрібно відставити так, щоб упор тіла припав на пальці. Далі опустите п’яту на підлогу і залишайтеся в такому положенні 30 секунд. Кількість повторень – по 3 рази для кожної ноги.

Розкочування м’яча

Цю вправа ви можете виконувати як стоячи, так і сидячи, як вам більше зручно. Необхідно покласти під склепіння стопи (така ямка між п’ятою і пальцями ніг) звичайний тенісний або спеціальний масажний м’яч, якщо такий є. Потім потрібно прокатати м’яч від п’яти до пальців, повторюючи по 50 разів для кожної ноги.

Також для поліпшення стану і здоров’я стоп бажано регулярно відвідувати масажиста, який зможе гарненько розім’яти м’язи і розігнати кров. Пам’ятайте, що від стану ніг залежить здоров’я всього організму.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини