Ідеальна вечеря для втрати ваги: які продукти краще підійдуть для вечора

Одним з найскладніших прийомів їжі для тих, що худнуть, є вечеря, так як наїдатися особливо не можна, але голод щось мучить. Давайте розглянемо цю проблему трохи детальніше.

Правильна вечеря

Вечеря – це один з найважливіших прийомів їжі, проте влаштовувати його занадто пізно не радять, краще поїсти як мінімум за пару годин до того, як ви підете спати. Те, що вона не повинна бути калорійною, на жаль правда, так як на відміну від ранку у вечірній час жири відкладаються найкраще, тому загальна калорійність не повинна перевищувати 400-500 ккал. Особливо якщо ви любите закушувати хлібом або організувати собі невеликий десерт після головного прийому їжі – вам слід негайно позбутися подібної звички, якщо ви дійсно хочете схуднути. Якщо ж після вечері ви все ще відчуваєте легку присутність голоду, то постарайтеся обмежитися і «догнатися» йогуртом або фруктами, а не бутербродами або шматком шоколадного торта.

Потрібні групи продуктів

Корисні групи продуктів
Корисні групи продуктів

Набагато легше орієнтуватися, коли розумієш, що саме тобі потрібно. На вечерю краще вживати їжу, багату складними вуглеводами і білками. Наприклад, пісні сорти риби і птиці, яйця, морепродукти, а зі злаків нешліфований рис, гречка або вівсянка. Бажано, щоб вечеря включала в себе овочі – клітковина, що в них міститься, відмінно наситить організм, проте не вплине на фігуру. Це може бути морква, капуста, селера, гриби або різноманітна зелень. Також ви можете їсти фрукти і ягоди, вони чудово підійдуть як вечері. Навіть складається комбінація – натуральний грецький йогурт, фрукти і мюслі без будь-яких добавок, ось вам і готовий смачна, поживна і корисна вечеря.

Ретельно підходите до питання свого харчування і бережіть своє здоров’я.

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини