Дитина підхопила ГРВІ: як правильно лікувати

Виховання дитини і так дуже нелегка працю, а якщо вона захворює - це перетворюється в справжню катастрофу. Як уберегти малюка від ГРВІ та що робити, якщо це таки сталося?

Як захистити дитину від ризику захворіти

Щоб запобігти можливості підхопити вірус і не піддавати імунну систему дитини випробувань, досить дотримуватися лише цілком базових речей. Наприклад, стежити, щоб малюк дотримувався навичкам особистої гігієни, мив руки після прогулянки, регулярно приймав ванну. Також необхідно контролювати, щоб він повноцінно спав і харчувався, так як хронічне недосипання, а особливо в такому ранньому віці, може призвести до значного зниження імунітету. Дитина повинна вчасно лягати і вставати, щоб розвивався здоровий і правильний ритм сну. Рекомендується регулярно обстежуватися у педіатра і дізнаватися, чи достатня кількість заліза і вітаміну Д зараз знаходиться в організмі дитини, якщо ж ні – лікар порадить, що саме слід зробити. Батькам потрібно підтримувати оптимальну вологість і температуру повітря в приміщенні, а також кілька разів на тиждень проводити прибирання (вологе в тому числі), щоб пил не накопичувався в кімнаті малюка і не шкодив його дихальних шляхах.

дитина восени
Дитина восени

Як лікувати, якщо дитина все-таки захворіла

Коли дитя все ж підхопило ГРВІ, то єдине, про що можуть думати батьки, це найкращий і безпечний для дитини спосіб вилікуватися. Насамперед рекомендують використовувати сольові розчини для носа при сильній закладеності. Від болю в горлі допоможе бензидамін, однак тут треба буде розрахувати за віком, що саме приймати дитині – льодяники, спрей або рідину для полоскання. Парацетамол або Ібупрофен допоможуть при температурі, а також виступлять в якості нешкідливих знеболюючих. Якщо лікарем встановлено діагноз бактеріальної інфекції, тоді варто в курс лікування включити антибіотики за призначенням педіатра. Також рекомендується вживати негарячу їжу і слідкувати, щоб дитина багато пила, так як це допоможе полегшити біль в горлі.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх дітей, адже восени зі змінною і незрозумілою погодою дуже легко захворіти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини