Вправи від болю між лопатками, в попереку і крижах. ФОТО

Від болю між лопаток страждають люди з сидячою роботою, хоча іноді він виникає через активні навантаження на цю область. Полегшить стан проста розминка.

В основному з болем між лопатками стикаються люди з сидячою роботою, оскільки в тривалому положенні сидячи надмірно напружується плечовий пояс. Крім того, дискомфортні больові відчуття в цій області можуть виникати і після навантаження на конкретні ділянки хребта. Іноді полегшити стан допоможе зміна пози і виконання простої розминки.

Усуваємо біль в лопатках

Для цього підійдуть такі вправи:

  • Зробіть плечима кілька кругових рухів, розведіть і зведіть лопатки.
Зведення і розведення лопаток
Зведення і розведення лопаток
  • Опустіть ліве плече, після чого нахиліть голову вперед і вправо, утримуючи плече опущеним, ненадовго зафіксуйтеся. Розтягнутим м’язам має бути трохи боляче. Повторіть те ж саме в іншу сторону.
Вправа від болю між лопатками
Вправа від болю між лопатками
  • Опустіть плечі вниз, нахиливши при цьому голову вперед до легкого болю. Так ви ліквідуєте м’язовий спазм.
Ще одна вправа від болю між лопатками
Ще одна вправа від болю між лопатками

Допомагаємо попереку і крижам

Наступні вправи слід виконувати тільки за умови, якщо стан дозволяє:

  • Підійдіть до стіни і притуліться до неї спиною, ноги повинні знаходитися від стіни на відстані довжини вашої стопи, розставте їх на ширину плечей і злегка зігніть в колінах або просто розслабте. Почніть відводити таз назад так, щоб поперек торкнувся стіни, а потім перемістіть його назад. Повторіть від 10 до 12 разів.
Стійка у стіни
Стійка у стіни
  • Встаньте на карачки, по черзі вигинайте спину, як кішка, потім прогинайте. Не закидайте при цьому голову, прогин не повинен бути занадто сильним, погляд направте вниз. Зробіть 5-10 підходів.
поза кішки
Поза кішки
  • Ставши на коліна, обережно опустіться на п’яти і нахиліть верх тулуба так, щоб лобом торкнутися підлоги. Руки покладіть долонями вгору. Для зручності можна повернути голову вбік. Лежіть в такому положенні стільки, скільки буде комфортно.
поза дитини
Поза дитини

Звичайно, краще не доводити себе до стану сильного болю і робити розминку для профілактики. При появі дискомфорту після неї слід звернутися до лікаря.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини