Сусідка фітнес-тренерка поділилася корисним секретом: ці 5 ознак “кричать”, що ваше тіло благає про воду

Інколи ми самі не відчуваємо, що в нашому організмі замало рідини. Розповідаємо, як визначити, чи достатньо ви вживаєте води, та чому це необхідно.

Зневоднення спричиняє більше проблем, ніж ви думаєте. Без води життя на Землі неможливе. Достатнє споживання води підтримує тіло здоровим, а організм — сильним. Однією з найважливіших властивостей води є те, що вона є дивовижним реагентом.

Варто пам’ятати, що фреш, чай, кава та інші напої — це вже не зовсім вода в плані користі для здоров’я. Ваше тіло регулярно інформує вас, коли йому потрібна саме вода. Ось кілька ознак того, що організм страждає від її нестачі.

По-перше, рідкісне сечовипускання. Людина в середньому відвідує туалет шість-сім разів на день. Якщо це трапляється лише два-три рази на день, то потрібно почати пити більше води, оскільки нестача рідини може збільшити ризик захворювання нирок.

Експерти назвали 5 ознак, що ви пʼєте мало води
Експерти назвали 5 ознак, що ви пʼєте мало води

По-друге, суха шкіра. Щоб залишатися гладкою та ніжною, шкірі потрібне постійне зволоження. Якщо навіть після використання зволожуючих кремів шкіра залишається сухою, час насторожитися. Пам’ятайте, що потрібно випивати не менше півтора-двох літрів води на день.

По-третє, головний біль. Однією з причин головного болю може бути недостатнє вживання води, особливо під час руху. Якщо при різкому підйомі чи підйомі по сходах ви відчуваєте запаморочення, то це ще один привід пити більше води.

Четвертий сигнал — це сухість у роті. Вона є найпоширенішою ознакою нестачі рідини в організмі. Щоб уникнути цього, носіть із собою пляшечку води.

Нарешті, зміна кольору сечі може свідчити про нестачу води. Прозоро-жовтий колір є ознакою норми. Якщо сеча темного кольору або зовсім прозора, то краще проконсультуватися з лікарем.

Тож обов’язково зверніть увагу на свій водний режим, і за потреби відкорегуйте його, щоб бути здоровим.

Популярне

Подібні новини