Добавки для волосся – чи корисні вони?

Є багато продуктів, які продаються як диво-порятунок для ламких волосся, від випадіння та для прискорення зростання. Але чи ефективні вони?

На даний момент ніякі дослідження не довели ефективність прийому подібного роду вітамінів для здоров’я волосся. Фахівці по здоров’ю і волоссю часто попереджають користувачів: це не чудодійні препарати.

Не створять дива

На сайті Hello Giggles пояснюється, що добавки для волосся максимізують те, на що здатне тіло, але не змінюють повністю природу волосся. Крім іншого, вони не повинні приховувати справжню проблему. Тендітні волосся і нігті можуть бути пов’язані з хворобами. Ось чому перед прийомом вітамінів завжди важливо отримати медичний висновок.

Як тільки ваш лікар дасть зелене світло, все, що вам потрібно зробити, це знайти продукт, який найкраще відповідає вашим потребам.

Коктейль поживних речовин

Якщо ви перевіряєте список інгредієнтів цих добавок ви помітите присутність біотину або вітаміну В8, а іноді і вітаміну Е. Біотин стимулює відростання волосся, покращує їх структуру, захищає від висихання і лущення шкіри голови, а також підвищує еластичність шкіри волосся, запобігаючи ламкості. Він міститься в горіхах, бананах і яєчних жовтках.

Вітамін Е допомагає запобігти випаданню волосся, покращує кровообіг в шкірі голови, врівноважує вироблення жиру, контролює завивання і надає волоссю природний блиск. Ви можете включити його в свій раціон, віддавши перевагу зеленим овочам, горіхам, рослинним маслам і насінню. Вітамін Е мало присутній в добавках, але ми знаходимо його в багатьох засобах для укладки і спреях. Вітамін D також корисний для боротьби з випаданням волосся.

Альтернатива

Нарешті, є альтернативний варіант: вітаміни для вагітних. Хоча багато жінок знайомляться з ними, будучи при надії, деякі експерти рекомендують їх для поліпшення здоров’я волосся і нігтів пацієнток.

Дійсно, ламкість волосся може бути пов’язана з такими проблемами зі здоров’ям, як анемія або захворювання щитовидної залози. Пренатальні добавки містять всі поживні речовини, необхідні для боротьби з дефіцитом. Якщо є сумніви, не соромтеся звертатися за порадою до лікаря.

Вітаміни для волосся
Вітаміни для волосся

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини