Подруга-косметолог розповіла, як підготувати шкіру до осені, щоб виглядати блискуче. Ділюся топовими порадами

Як осіння погода впливає на шкіру обличчя і чи потрібно готуватися до нового сезону? Які доглядові засоби краще підібрати? Розбираємося з цим, щоб і восени виглядати на всі 100%

Перехід від літа до осені часто супроводжується різкими температурними перепадами, сильними вітрами та зміною вологості повітря (особливо це відчутно, коли в приміщеннях вмикають опалювальні прилади). Усе це, безумовно, чинить несприятливий вплив на шкіру обличчя.

Косметологи зазначають, що саме в цей період загострюються запальні процеси у людей, схильних, зокрема, до захворювання акне. Ну а чи варто дослухатися до їхніх порад – вирішувати саме вам.

5 топових порад для осіннього догляду за шкірою обличчя

Використовуйте пілінги або м'які скраби 1-2 рази на тиждень
Використовуйте пілінги або м’які скраби 1-2 рази на тиждень

Очищення шкіри

Очищення шкіри від мертвих клітин допоможе підтримати її здоровий блиск. Використовуйте пілінги або м’які скраби один-два рази на тиждень, щоб стимулювати оновлення клітин.

Посилений догляд за зоною навколо очей

Холодне повітря і зміна погоди можуть спричинити сухість і виникнення темних кіл навколо очей. Використовуйте зволожувальні гелі або креми, щоб запобігти цим проблемам.

Вітамінна терапія

Включіть у догляд косметичні засоби з антиоксидантами та вітамінами, такими як С і Е. Вони допоможуть захистити шкіру від негативного впливу довкілля і поліпшити її текстуру.

Захист від сонця

Восени сонце теж може бути агресивним, особливо у вересні. Не забувайте використовувати засоби з SPF, щоб захистити шкіру від ультрафіолетових променів навіть у похмурі дні.

Зволоження

Використовуйте зволожувальні креми та сироватки, щоб зберегти гідратацію шкіри та запобігти її сухості.

Гідратація – зволоження шкіри – є фундаментальним етапом у догляді.

Додаткові поради

  • Включіть у свій раціон їжу, багату на антиоксиданти, омега-3 жирні кислоти та вітаміни. Це також допоможе підтримати здоров’я шкіри та надати їй сяйва.
  • Зверніть увагу на вологість у приміщенні. Якщо повітря дуже сухе, то використовуйте спеціальні зволожувачі або поставте в кімнаті, де ви найчастіше перебуваєте, відро з водою. Це допоможе запобігти сухості шкіри.
  • Робіть самі масаж обличчя або зверніться до профільних фахівців. Масаж покращує кровообіг і стимулює вироблення колагену, що, своєю чергою, також сприяє здоров’ю та пружності шкіри.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини