Як правильно мити голову і як часто це потрібно робити: типи шампунів та застосування скрабу для шкіри голови

Люди мріють мати неперевершений вигляд і докладають неймовірних зусиль, щоб справляти на оточуючих приємне враження. Для цього потрібно знати, як правильно мити голову, коли використовується маска для волосся і навіщо потрібен скраб для голови.

Волосся – ледь не перше, що впадає у вічі під час зустрічі з незнайомцями. Точніше його стан, який напряму залежить від догляду за ним. Для цього недостатньо нанести шампунь на волосся, а потім змити його водою.

Під час миття голови на стан волосся суттєво впливають:

  • Температура і якість води, яка використовується для миття голови.
  • Засоби, які ви обираєте для миття волосся.
  • Способи миття голови, які ви практикуєте.
  • Час і періодичність, з якою миється волосся.

Тож давайте розберемося, чи правильно ви миєте голову і чи не робите помилок, доглядаючи за волоссям та шкірою голови.

У якій воді краще мити волосся?

Для миття голови раніше збирали дощову або талу воду, тому що вона м’яка і не містила шкідливих речовин. Сьогодні у безпечності такої води не можна бути впевненим, тому краще використовувати очищену воду з-під крану. Щоб водопровідна вода не сушила шкіру і не псувала волосся, її потрібно пом’якшити: перекип’ятити або додати трохи харчової соди чи борної кислоти.

Як правильно мити голову і як часто це потрібно робити
Як правильно мити голову і як часто це потрібно робити

Температура води має бути комфортною. Занадто гаряча або дуже холодна вода негативно впливає на судини і порушує кровообіг, тому до волосяної цибулини не надходитимуть поживні речовини, необхідні для повноцінного росту здорової волосини.

Які існують способи миття голови?

  • Звичайний

Такий спосіб миття волосся зустрічається найчастіше. Суть його полягає в тому, що вологе волосся добре намилюють, а потім сумлінно змивають піну великою кількістю теплої води.

  • Зворотний

Даний спосіб миття голови застосовується для пошкодженого, слабкого і тонкого волосся. Спершу на зволожене волосся наноситься кондиціонер, а згодом використовується шампунь. Далі діють за звичайним способом.

  • Сухий

Цей спосіб складно назвати «миттям», тому що тут використовується сухий шампунь без застосування води чи додавання іншої рідини. Волосся по всій довжині покривають сухим засобом, а потім старанно розчісують.

Яка послідовність миття голови?

  1. Спочатку потрібно розчесати волосся. Для цього згодиться гребінець із натуральних матеріалів або м’яка щітка.
  2. Необхідно зволожити волосся і нанести на нього невелику кількість шампуню. Миючий засіб краще заздалегідь перетворити на піну. Плавними рухами розподіліть мильну масу від основи до самих кінчиків, а потім змийте бруд під струменем води.
  3. Повторно нанесіть шампунь на голову. Далі зробіть легенький масаж шкіри голови за допомогою подушечок пальців, а потім старанно сполосніть волосся.
  4. Використання кондиціонера чи бальзаму вимагає дотримання інструкції з його застосування.
  5. Мокру голову загорніть у рушник, але не намагайтеся терти чи скручувати волосся. Коли тканина вбере у себе зайву вологу, зніміть рушник і дайте волоссю висохнути природнім шляхом.
  6. Вологе волосся дуже легко пошкодити, тому не бажано розчісувати локони до їх повного висихання.

Під час миття голови очиститись має не лише волосся, а й поверхня шкіри. Для досягнення максимального ефекту рекомендують застосувати скраб для шкіри голови. Його можна придбати в магазині або скористатися народними методами.

Як правильно мити голову і як часто це потрібно робити
Як правильно мити голову і як часто це потрібно робити

Як і коли використовувати скраб для голови?

Чистити шкіру голови за допомогою даного засобу не можна частіше одного разу на тиждень. Перед застосуванням скрабу варто порадитися з дерматологом, якщо помітили проблеми з волоссям або виявили подразнення шкіри.

Скраб потрібно наносити на зволожену голову і протягом кількох хвилин ніжно масажувати шкіру кінчиками пальців. Більше уваги треба звертати на проблемні ділянки на поверхні шкіри. Після масажу волосся необхідно сполоснути, щоб повністю видалити часточки скрабу, а потім обов’язково помити голову шампунем.

Миття голови – перукарська справа!

Спеціально навчена людина краще розуміється на косметичних засобах і підбере шампунь, маску чи кондиціонер не тільки за типом вашого волосся, а й шкіри. Досвідченому перукареві відомі тонкощі та особливості застосування практично усіх засобів з догляду за волоссям. Наносити на голову шампунь потрібно за напрямком росту волосся, що важко здійснити без сторонньої допомоги. Волосся краще мити над спеціальною раковиною, відкинувши голову назад, що неможливо зробити в домашніх умовах.

Як часто мити волосся?

Голову зазвичай миють тоді, коли в цьому є необхідність. Орієнтуються при цьому на забрудненість та жирність волосся. З погляду на тип шкіри голови нормою вважається наступна періодичність миття волосся:

  • Для нормального типу шкіри голови – не більше трьох раз на тиждень.
  • Для сухого типу шкіри – не частіше двох раз на тиждень.
  • Для жирного типу шкіри – щодня.

Але у кожної людини має бути індивідуальний підхід до вирішення питання з миттям голови, оскільки норми діють не завжди.

Як правильно мити голову і як часто це потрібно робити
Як правильно мити голову і як часто це потрібно робити

Коли краще мити голову: зранку чи ввечері?

Волосся пошкоджується найменше, коли висихає природнім шляхом. На це потрібен час, тому ви самостійно маєте вирішувати, коли саме мити голову. Якщо вранці у вас достатньо часу для догляду за волоссям, то ви можете мити голову у ранкові години. Тоді зачіска не буде зіпсована під час сну, і вам не доведеться вкладати неслухняні пасма, котрі стирчатимуть навсібіч. Найчастіше ранішнє миття голови практикують люди з коротким волоссям.

Власниці довгих кіс віддають перевагу вечірньому миттю волосся. За таких умов локони можуть сохнути у теплу пору року хоч до ранку. Якщо ж потрібно пришвидшити процес, то доведеться скористатися феном. У такому випадку необхідно застосувати засіб для термічного захисту волосся.

Які засоби використовуються для миття та живлення волосся?

  • Шампунь. При виборі даного миючого засобу потрібно враховувати тип шкіри голови. Не зайвим буде ознайомитися з його складом, щоб виключити шкідливі речовини, які ще не встигли заборонити у всьому світі.
  • Кондиціонер. Цю рідину обирають за типом волосся. Вона надає локонам блиску та полегшує розчісування, але не володіє лікувальними та відновлювальними властивостями.
  • Бальзам. Засіб здатний проникати глибоко у структуру волосини, відновлювати її та лікувати. Купуючи бальзам, варто звертати увагу на тип волосся та його стан.
  • Маска. Її застосовують не частіше одного разу на тиждень, коли волосся у незадовільному стані, і тримають на голові визначений час. Щоб маска подіяла, потрібно пройти тривалий курс лікування.
  • Олія. Вона живить волосся та відновлює його структуру, повертає втрачений блиск і полегшує розчісування. Майте на увазі: олія здатна випрямляти кучері.
  • Натуральні продукти. Здавна для миття голови та догляду за волоссям використовують відвари трав, сік деяких рослин, курячі яйця, чорний хліб, дріжджі тощо.
Як правильно мити голову і як часто це потрібно робити
Як правильно мити голову і як часто це потрібно робити

Перелічіть засоби для миття голови, які ви вже випробували на собі, і не досягли бажаного результату. Якщо їх назбиралося дуже багато, можливо, варто спробувати щось нове чи згадати народні рецепти? Хоча краще порадьтеся зі спеціалістами!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини