Перманент брів і пудрове напилення: що це, плюси і мінуси, скільки тримається татуаж брів, ціна і відгуки

Ідеальні брови – важливий акцент в образі кожної жінки. В цьому допоможуть перманент брів чи пудрове напилення – альтернатива звичайному макіяжу, який не дасть таких бездоганних ліній як татуаж брів.

Перманентний макіяж брів – це процедура для корекції форми, густоти, асиметрії і кольору брів, під час якої під шкіру вводиться кольоровий пігмент. Після неї відпадає необхідність щодня користуватися олівцем для брів. Це такий собі незмивний мейкап, виконаний методом поверхневого татуювання, тому перманент брів ще називають татуажем.

Види татуажу брів

Прогрес не стоїть на місці, так само як і б’юті-процедури, які стають все більш доступними для кожного. В залежності від способу введення кольорового пігменту сучасний татуаж брів буває апаратним та мануальним. При першій методиці використовується спеціальна татуажна машинка, а друга передбачає мануальне, тобто ручне використання маніпули, інструменту у вигляді ручки, якою виконується процедура мікроблейдингу. В обох методах використовують змінні одноразові голки, однак апаратним способом пігмент вводиться під шкіру глибше і, відповідно, довше тримається.

Зараз серед майстрів та клієнтів найбільшою популярністю користуються такі три сучасні техніки перманентного макіяжу брів:

  1. Пудрове напилення брів – це апаратна техніка татуажу брів, при якій брови фарбуються поверхнево. Якісно виконана процедура дає імітацію натурального денного макіяжу, робить обличчя більш виразним за рахунок збільшення об’єму та густоти брів. Як роблять пудрові брови: за допомогою спеціального інструменту з голкою-розпилювачем і кількома відтінками фарбника пігмент вводиться під шкіру поверхнево, що забезпечує натуральність та безболісні відчуття під час виконання б’юті-процедури.
  2. Мікроблейдинг – ця процедура виконується майстром вручну за допомогою мікролеза, яким робляться надрізи на шкірі за формою волосків, куди вводиться пігмент вибраного відтінку, що імітує натуральну волосину. Після мікроблейдингу брови заживають і татуаж виглядає як природне розтушування.
  3. Волосковий перманентний макіяж брів – передбачає нанесення фарбника тонкими штрихами, завдяки чому створюється імітація натуральних брів. Підходить володаркам світлих та рідких брів. Майстер може малювати штрихи в різних або одному напрямку, більш натуральним виглядає перший варіант. Ціна татуажу брів волосковим методом дещо вища, ніж в інших техніках, оскільки майстер виконує більш кропітливу роботу.
    Вибір методу нанесення пігменту залежить від побажань клієнта та особливостей природного росту волосків.
Ідеальні брови за допомогою перманентного макіяжу: все про пудрове напилення брів
Ідеальні брови за допомогою перманентного макіяжу: все про пудрове напилення брів

Перманентний макіяж брів: плюси і мінуси

Головний плюс татуажу брів – вам не треба щоранку їх фарбувати, це значно економить час на збори і дарує впевненість у собі. Як на фото, так і в реальності після татуювання брів вони виглядають ідеально. Також дуже важливо, що після процедури перманентного макіяжу догляд за бровами необхідний мінімальний, а результат буде довготривалим.

Втім, існують і мінуси перманентного макіяжу брів. По-перше, це непередбачуваність результату – фарба з часом може змінювати відтінок. По-друге, при виконанні татуажу на чутливій шкірі може виникати почервоніння, з’являтися набряки і навіть рубці. По-третє, враховуйте, що корекція перманентного макіяжу обов’язкова, а процедура видалення при небажаному результаті складна. Крім того, ціна татуажу брів значно вища за витрати на звичайний щоденний макіяж.

Скільки тримається перманентний макіяж брів

Однозначної відповіді на питання, скільки тримається перманентний макіяж брів, не існує, оскільки це залежить від наступних факторів:

  • тип фарбника;
  • тип шкіри;
  • догляд після процедури;
  • глибина введення пігменту;
  • режим корекції.

Наприклад, пудрове напилення брів тримається 1,5-2 роки без корекції, з нею – 3-4 роки, а волосковий татуаж – до 3 років.

Підготовка до перманенту брів

Перед процедурою перманентного макіяжу брів необхідно пройти консультацію. Майстер допоможе обрати форму і колір брів, які підійдуть саме вам. Вибір форми брів залежить не лише від побажань клієнта, а й від особливостей зовнішності: овал обличчя, форма, розташування і посадка очей, колір шкіри. Також необхідно пройти обстеження у дерматолога, щоб виключити алергію на пігмент.

Ідеальні брови за допомогою перманентного макіяжу: все про пудрове напилення брів
Ідеальні брови за допомогою перманентного макіяжу: все про пудрове напилення брів

Як робиться пудрове напилення брів

Процедура проводиться у декілька етапів, включаючи попередню консультацію:

  1. Створення ескізу. Важливо перед процедурою 2 тижні не вищипувати волоски, щоб підібрати максимально природну форму для кожного клієнта індивідуально. Вже безпосередньо на сеансі з майстром виконується корекція брів, коригується бажаний контур.
  2. Обробка антисептиком і анестезія. Не дивлячись на те, що пудрове напилення брів відноситься до процедур з мінімальними больовими відчуттями, їх не уникнути повністю, тому майстер обов’язково має знеболити зону татуажу.
  3. Введення пігменту, заповнення контуру брів.
  4. Нанесення знезаражувального та загоюючого крему.

В середньому через місяць після першої процедури пудрових брів робиться корекція перманентного макіяжу.

Догляд після перманентного макіяжу брів

Після процедури перманенту брови можуть виглядати набряклими і почервонілими. Це нормально і ці симптоми пройдуть протягом декількох годин.

Перші 2-3 години одразу після татуажу не можна змивати загоюючий засіб, а протягом доби брови не можна мочити, щоб не занести бактерії через відкриті ранки. Також до повного загоєння не можна користуватися косметикою і треба обов’язково захищати шкіру від сонця.

Щоб брови швидко зажили без негативних наслідків, виключіть нанесення на цю зону будь-якої косметики (декоративної або доглядової), не можна вищипувати брови, а робити пілінг шкіри та користуватися скрабами можна лише через місяць після процедури, коли шкіра повністю відновиться. На перший тиждень краще взагалі відкласти будь-які косметичні процедури на бровах за винятком рекомендованих майстром.

Ціна татуажу брів

Вартість татуажу брів в Україні варіюється в залежності від області, техніки виконання, кваліфікації майстра і рівня салону. По Києву та Львову середня ціна пудрового напилення брів у майстрів-початківців стартує від 2000 гривень. У майстрів з досвідом – від 3-4 тисяч гривень. У Дніпрі перманентний макіяж брів можна зробити також в середньому від 2000 грн, у Рівному ціни схожі на дніпровські.

Татуаж брів: відгуки зірок шоу-бізнесу

Перманент брів користується популярністю у блогерів та зірок шоу-бізнесу. Наприклад, молода дружина українського співака Віктора Павліка Катерина Репяхова зробила собі пудрове напилення брів і не пошкодувала. Тепер жінці не треба щоранку витрачати час на підведення брів олівцем чи тінями, а лише вчасно приходити на корекцію перманентного макіяжу та насолоджуватися результатом.

Катерина Репяхова зробила пудрове напилення брів
Катерина Репяхова зробила пудрове напилення брів

Таку ж техніку татуажу брів обрала для себе дружина переможця шоу “Голос країни” Романа Сасанчина Іванна. Дівчина підкреслила свою природну красу і на власному досвіді впевнилася, що перманент брів того вартий і його плюси значно переважають над мінусами.

Дружина Романа Сасанчина зробила татуаж брів
Дружина Романа Сасанчина зробила татуаж брів

Якщо природа не нагородила вас густими та виразними бровами, або ж на бровах десь не вистачає густоти чи присутня асиметрія, то перманентний макіяж – рішення, яке виправить цю проблему. Важливо знайти досвідченого майстра з хорошими відгуками від задоволених клієнтів, а після татуажу брів необхідно дотримуватися рекомендацій по догляду, щоб результат б’юті-процедури був максимально природним і довговічним.

Поширені питання про перманент брів

ТОП майстер і тренер з перманентного макіяжу у Львові Людмила Іванова як експерт відповіла на такі поширені питання щодо татуажу брів:

  • Чи не будуть мої брови зеленими?

Я працюю в цій сфері понад три роки, і, на жаль, синіх та зелених брів надивилась досить багато. Зазвичай такі відтінки можуть проявлятися з часом саме на татуажі брів (ця техніка була основоположником перманентного макіяжу). Зазвичай таких відтінків набувають брівки 7-10-річної давності. Адже на початку не було спеціальних пігментів саме для перманентного макіяжу, а використовувались звичайні тату фарби. Ось звідки ці відтінки.

Майстер і тренер з перманентного макіяжу у Львові Людмила Іванова
Майстер і тренер з перманентного макіяжу у Львові Людмила Іванова

В сучасних пігментах для перманентного макіяжу таке практично не зустрічається, я довго навчалась пігментології, аби мати максимально передбачуваний результат та довго тестувала різноманітні за складом фарби. Зараз я можу з упевненістю сказати, що після процедури у мене ви отримаєте такі брови, на які буде Ваш запит – чи це теплі русяві, чи шоколадно-коричневі, чи трішки холодніші шатен. Єдине вкрай важливе правило – це обов’язково користуватись SPF після татуажу брів, адже на сонечку тепла основа вийде зі шкіри трішки швидше і брівки стануть на тон-два холоднішими.

  • Скільки у вас коштує перманент брів і пудрове напилення?

3000 грн – основна процедура, 1500 грн – корекція. Хоча більше 50% клієнток влаштовує результат і без корекції.

  • Як часто оновлювати?

Це все дуже індивідуально, адже залежить від ряду факторів: тип шкіри, вік, догляд… Завичай пудрове напилення тримається від двох років (на молодій шкірі) до чотирьох (на віковій).

Робота майстра і тренера з перманентного макіяжу у Львові Людмили Іванової
Робота майстра і тренера з перманентного макіяжу у Львові Людмили Іванової
  • Чи робите ви перманент по старому невдалому перманенту?

Це також дуже індивідуально. Якщо попередня процедура була саме пудрове напилення і клієнта влаштовує форма, але не вистачає насиченості – тоді, звісно, можна оновити такий перманент. Якщо залишок доволі насичений і клієнт хоче змінити форму – тоді від перекриття ми просто отримаємо брову в брові, в такій процедурі я відмовляю, адже після загоєння це матиме непривабливий вигляд.

Робота майстра і тренера з перманентного макіяжу у Львові Людмили Іванової
Робота майстра і тренера з перманентного макіяжу у Львові Людмили Іванової
  • Чи треба перед новим перманентом видаляти невдалий?

Досить часто клієнти приходять поновити пудрове напилення, але їх брівки стали холоднішими на тон-два (тут могло вплинути невідповідальне користування кремами із SPF-захистом), тоді я рекомендую прибрати цю сірість за допомогою лазеру – це так звана кольорокорекція. І після ми одразу ж поновимо брови та отримаємо крутий теплий заживчик, з яким клієнт походить ще 2-4 роки. Якщо брови неприродних кольорів, невдала форма, занадто темні – тоді лише видалення.

В моєму баченні перманент має виглядати так, щоб, підкресливши красу, все виглядало натурально, щоб для оточуючих на перший погляд було непомітно, що там попрацювала рука майстра.

Перманент у 2023 – це ніжно, натурально, але водночас ефектно та надзвичайно зручно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини