Ця молодильна косметична маска майже нічого не коштувала мені: зробила з того, що зазвичай викидають з дачі

Ви добре попрацювали влітку та восени та от настав час приділити увагу самому собі: зробити косметичну маску для обличчя та волосся з трав, попити корисних чаїв.

Напевно влітку окрім городини та фруктів ви також збирали цілющі трави. Поговоримо сьогодні про деякі з тих, з яких варто приготувати корисні чаї.

Липовий цвіт

Липовый цвет
Експерти розповіли, як з листя та трави зробити маску для обличчя

Заварювати квіти липи корисно, коли організм потребує допомоги в результаті застуди, оскільки липа не тільки виводить токсини з організму, а ще й має протизапальні та антибактеріальні властивості.

Зберігати засушені квіти потрібно у сухих банках або паперових пакетах. Заварювати липу можна як звичайний чай або на водяній бані.

Іван-чай

У рослині багато вітаміну С, органічних кислот, заліза, марганцю. Для заварювання чаю зривають не тільки саму квіточку, а й листя верхньої частини рослини. Потім дають їм в’ялитись протягом 24 годин, а після того пропускають через м’ясорубку. Викладають масу під прес та залишають так на 1 добу при температурі 25° або вище для ферментації, а вже тоді підсушують у духовці 40 хвилин при t 100-150°. Після охолодження чай розкладають по сухих місткостях.

Звіробій

Ця трава має сильну дію при лікуванні розладів шлунково-кишкового тракту й ефективно виводить з організму токсини. Висушувати звіробій рекомендують у темному, добре провітрюваному приміщенні протягом декількох діб.

Квіти ромашки

Експерти розповіли, як з листя та трави зробити маску для обличчя

Ромашку висушують та надалі використовують у лікуванні шкірних захворювань, нервових розладів, безсонні. Вона також має антибактеріальні властивості. Саме з цієї квітки радять робити маски при акне та інших нюансах зі шкірою.

Чорна смородина

Прекрасною добавкою до чаїв є листя чорної смородини. Їх збирають після того, як знімуть врожай ягід з куща. Листя цієї рослини зупиняють кровотечу, очищують організм від шлаків та токсинів, знімають набряки. Запарене листя можна класти під очі від вранішніх синців та мішків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини