Багато хто робить одну й ту саму помилку під час миття голови: це і заважає волоссю виглядати розкішно

Хоча нам може здаватись, ніби миття голови – це неймовірно проста процедура, яка не потребує особливих умінь, насправді деякі поширені помилки можуть псувати якість волосся

Для багатьох чоловіків залишається загадкою, скільки мити голову та як часто. А будь-яка жінка знає про все, що стосується шампунів, ополіскувачів, бальзамів, кондиціонерів та іншого. Питання, напевно, можна вважати закритим? Насправді ж ні. Подивімося на ситуацію з іншого ракурсу. Якщо ніяких таємниць не залишилося, чому тоді в одних волосся об’ємне і шовковисте, а в інших, попри всі старання, сухе та ламке?

Як правильно мити голову

Волосся говорить про зовнішній вигляд жінки, напевно, найкраще. Навіть більше: про її самопочуття та внутрішню напругу воно не мовчить теж. Косметика, креми, пудра — всі ці засоби, звичайно ж, потрапляють на волосся і надовго там залишаються. Якщо голову довго не мити, ці засоби можуть нашкодити шевелюрі. Тому для власниць середнього та довгого волосся потрібно дотримуватись правил: мити голову раз на 2-3 дні. Красуням із коротким волоссям може знадобитись частіше миття голови.

Експерти розповіли про те, як правильно мити голову та як часто це робити
Експерти розповіли про те, як правильно мити голову та як часто це робити

Перш ніж взятися за миття голови, потрібно розчесати волосся. Плюсів чимало: ви одночасно розпрямляєте волосся, щоб у процесі воно менше плуталось, а отже і травмувалося. До того ж таким чином ви усунете залишки стайлінгу та можливої лупи з волосся. Також розчісування масажує шкіру голови, готуючи її до водних процедур.

Волосся, до речі, треба дуже добре намочити. Це захистить волосяні цибулини від шкідливої хімії та пом’якшить лусочки волосся, надаючи їм відмінну гнучкість. Гнучкі – означає цілі. Не полінуйтесь і як слід займіться цим питанням.

Як потрібно мити голову, щоб відростити довге і красиве волосся
Як потрібно мити голову, щоб відростити довге і красиве волосся

Правильно нанесений шампунь заощадить вам гроші, адже його потрібно зовсім небагато. Для цього наберіть його у долоні, не більш як чайну ложку або трохи більше, якщо густота вашого волосся чимала. Потім потрібно зробити із засобу піну та обережно нанести його на шкіру голови. Не забувайте при цьому робити масажні рухи, так процес проходитиме ще з більшою користю.

Температура води також має важливе значення. Дехто чомусь вважає, що чим гарячіша вода — тим краще. А насправді все навпаки. Чим вища температура, то активніші потові залози на голові. Крім того, гаряча вода негативно впливає на волосяні цибулини, що може навіть спровокувати втрату волосся у найгіршому результаті.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини