Як прикласти, аби не опектися: ТОП-6 порад, як слід користуватися грілкою та куди її не варто прикладати

Грілка — чудовий та універсальний інструмент, яким користуються не тільки під час хвороб. Однак, попри свою значну вживаність, далеко не всі знають, як правильно нею користуватися.

Грілка — це незамінний помічник, який довго може тримати тепло, зігріваючи вас під час хвороб чи в холодну пору року, навіть зменшуючи біль при менструації.

Тому варто знати, як правильно користуватися таким корисним інструментом, аби не опектися та отримати максимальну користь.

Як варто користуватися грілкою?

Найчастіше нею користуються, аби нагріти ліжко пере тим, як лягати спати. Тоді слід нагріти одну або декілька грілок та покласти їх під ковдрою. Залиште їх так на 30 хвилин. А для того, щоб ліжко прогрілось рівномірно, протягом цього часу переміщуйте грілку кілька разів. Перед сном її варто прибрати.

Також лікарі стверджують, що спати з грілкою є не найкращим варіантом. Протягом ночі грілка перестане віддавати тепло, а робитиме навпаки — забиратиме його. Як наслідок частина тіла, біля якої опинилася грілка може замерзнути, а не нагрітися. Тому ліпше її забрати з ліжка, коли вона стала ледве теплою чи коли ви будете лягати спати.

Також грілку дозволяють прикладати до тіла, але при цьому між частиною тіла та нею має бути щонайменше два шари одягу. Зауважте, що прикладати грілку не можна до частин тіла, що хворі та мають запальні процеси.

Як слід користуватися грілкою?
Як слід користуватися грілкою?

Не робіть цього з грілкою

Не лягайте на повну грілку, адже ви можете її пошкодити та опектися. Якщо вам, наприклад, треба покласти її на спину, то лягайте на живіт та тоді розміщуйте тепловий інструмент на потрібній ділянці тіла.

Грілку не можна прикладати до тіла дитини, тому що в них дуже ніжна шкіра.

Перед тим, як користуватися грілкою, її необхідно перевірити: як наповните її гарячою рідиною, потрусіть нею над раковиною. Так ви виявите тріщини чи дірки, через які могли опектися.

Також лікарі не радять використовувати грілку при травмах, ударах і будь-яких незрозумілих болях, аби не стало гірше. А перед тим, як класти грілку на живіт, необхідно проконсультуватися з лікарем, адже при гострому запальному процесі це може викликати сильний біль та розрив апендициту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини