Як спіймати брехуна в компанії: ТОП-7 способів розпізнати брехню по міміці та жестах у психології

Ми часто стикаємося з тим, як люди нам брешуть. Але іноді вони виглядають та лунають дуже переконливо. Тому ми розповімо вам, як розпізнати брехню лише придивившись до міміки та жестів людини.

Ми часто чуємо, як нам намагаються переконливо збрехати, і ми майже віримо, допоки не помічаємо підозрілий жест та рух міміки. Якщо ви так ще не вмієте, не переживайте. Ми все вам розкажемо, адже в психології є 7 способів розпізнати брехню по міміці та жестах.

1. Крок назад чи розворот убік

Ви щось розповідаєте, чимось ділитесь, а потім людина виконує щось геть неочікуване: робить крок назад чи ніби розвертається. Ви можете бути настільки зацікавлені тим, про що говорите, що й не помітили б цього спершу. Проте, не можуть знайти зручну позу зазвичай перед тим, як сказати неправду.

2. Схрещені руки

Це ще одна ознака дискомфорту. Людині тоді не обов’язково буде вам одразу брехати. Йому чи їй може бути просто дискомфортно. Може, тоді вже починаєте брехати ви?

3. Сховані руки

Коли ви ставите незручне питання чи очікуєте почути відповідь, яку людина не хотіла б розголошувати, то той чи та, з ким ви ведете бесіду, скоріш за все захоче не казати правду. І поки вона чи він буде думати над тим, як перетворити свою брехню на щось переконливе, ця людина не зможе повністю контролювати свої жести. Переважно в таких випадках люди починають ховати руки, класти їх до кишень чи взагалі заминати.

Як зрозуміти, що людина вам бреше, поглянувши на її жести та міміку
Як зрозуміти, що людина вам бреше, поглянувши на її жести та міміку

4. Асиметрія цілком може вас видати.

Якщо сторони обличчя брехуна діють незбалансовано, то ви скоріш за все чуєте у цей момент неправду. Ідеться про те, що співрозмовник може, цілком не контролюючи цього, почати примружувати ліве око, підняти одну брову, допоки інша опущена тощо.

5. Гіперболізованість

Коли в людини, з якою ви розмовляєте, виражаються занадто живі (навіть трохи гіперболізовані) емоції, то це свідчить про штучність і награність.

6. Зміни в голосі

Іноді брехун починає дуже переживати за ту неправдиву інформацію, яку він чи вона доносить. Відповідно голос починає тремтіти, змінюється тембр і гучність голосу. Також прислухайтеся, бо може з’явитися хрипіння, коли особа казатиме слова на високих нотах.

7. Надмірна активність

Коли людина під час розмови активно жестикулює руками та намагається доторкнутися до частини свого обличчя, то таке переважно розцінюють, як брехню.

Популярне

Подібні новини