Одна хитрість і паска не пристане до паперової форми: рецепт, як правильно випікати паски на Великдень 2023

Найпоширеніний спосіб приготування пасок на Великдень - використання паперових форм. Однак, частенько трапляється таке, що тісто прилипає до форми та її неможливо зняти.

Для того, щоб приготувати ідеальну пасочку в паперовій формі, вам необхідно дотримуватись певних рекомендацій. Редакція сайту Добрі новини приготувала для вас найкращі лайфхаки, щоб приготування зірки великоднього столу було для вас в задоволення і без плачевних наслідків.

Спочатку, потрібно замішати тісто, яке вам найбільше подобається. Досвідчені господині любять готувати паску з цукатами або родзинками, ви ж можете обрати будь-яку начинку на свій смак. Коли тісто готове, потрібно викласти його у формочку, але не заповнюйте її повністю тістом, лише третя частина форми повинна бути заповнена. Накрийте вашу паску рушником та відставте в сторону, щоб тісто підійшло і краще пропікалося, а потім можна ставити в духовку.

Як правильно приготувати паску в паперовій формі
Як правильно приготувати паску в паперовій формі

Важливо пам’ятати, що паска може потріскатися, або не повністю пропектися. З цим можна легко впоратися: потрібно наприскати на неї трішки води, далі поставити в духовку лише на 60 градусів, за 15 хвилин зробити таку ж махінацію з водою і лише тоді можна підкручувати температуру. В кінці процесу поприскайте ще раз рідиною. Також, можна під деко з паскою поставити форму з водою. Таким чином, паска буде м’яка та рівномірно пропечена.

Дехто каже, що паперову форму обов’язково потрібно змащувати маслом, щоб тісто не прилипало, але не не так. Перевага паперової форми в тому, що її якраз не потрібно нічим змащувувати, а щоб все тісто не залишилося на формі – виймати її потрібно лише після повного вистигання і ні в якому разі не одразу після приготування.

Як правильно приготувати паску в паперовій формі
Як правильно приготувати паску в паперовій формі

Переваги паперових форм

  • Ці форми є цілком екологічними, бо вони виготовляються з рослинних матеріалів.
  • Ці форми максимально економлять ваш час на приготування. Не потрібно змащувати, не потрібно одразу виймати з форми.
  • Їх не потрібно мити, а одразу викидаєте у смітник.
  • Ваша паска 100% пропечеться саме у паперовій формі.
  • Паски в паперових формах не протікають і не залишають жирних слідів.
  • Паска в паперовій формі довго залишається свіжою.

Популярне

Подібні новини