Перестала додавати це при консервації огірків: проста хитрість, щоб огірки не були м’якими і хрустіли

Приготування смачної консервації на зиму – завдання, яке потребує особливої уваги. Лише один невірний крок і всі овочі можуть бути не такими смачними, як ви собі уявляли

Скільки у світі існує господарів і господинь – стільки ж є і рецептів солоних огірків. У кожного, хто хоча б раз готував таку зимову заготівлю, є власний спосіб. Втім, існують основні поради та секрети, як приготувати консервовані огірки смачними, хрусткими та навіть особливими. Якщо ви часто стикались із проблемою м’яких огірків, то хутчіш читайте матеріал. Редакція “Добрих новин” зібрала найголовніші поради від експертів.

Досвідчені господині розповіли, що м’якими огірки стають тільки через один зайвий інгредієнт у маринаді. Так, якщо ви часто стикаєтесь із такою проблемою, то подумайте, чи не додавали ви занадто багато часнику в консервацію. Якщо додавати надмірну кількість цього обов’язкового інгредієнта, це не зробить результат кращим, а лише зіпсує смакові характеристики огірків.

Найголовніша помилка багатьох, хто готує консервовані огірки, полягає в тому, що до заготівлі на зиму ви додаєте занадто багато часнику. На перший погляд може здаватись, що такий експеримент зробить закуску пікантнішою та додасть розмаїття смаковій палітрі. Насправді ж у такому разі ви просто зробите огірки не хрусткими, як це і повинно бути, а м’якими.

Експерти розповіли, як правильно готувати консервовані огірки, аби ті були хрусткими
Експерти розповіли, як правильно готувати консервовані огірки, аби ті були хрусткими

Разом з тим, продовжують експерти, під час приготування консервованих огірків неможливо обійтись взагалі без часнику. Втім, у такому разі господині радять додавати обмежену його кількість. Так, за надійним і вивіреним часом рецептом заготівлі на зиму, на трилітрову банку з огірками достатньо буде всього одного зубчика часнику.

Ба більше, якщо ви хочете зробити вашу закуску ще більш хрусткою, то кулінари радять додати до маринаду листя дуба. Ті, хто перевірив на практиці такі поради, запевняють, що на хруст огірків збігаються всі сусіди.

Популярне

Подібні новини