Набагато простіше і вигідніше. Замінила картоплю на своєму городі бататом: сусіди бачать врожай і заздрять

Батат — відносно нещодавно став популярним на теренах України і у нашому городництві. Дізнайтеся, чому його вигідніше саджати, аніж просту білу картоплю.

Батат, або солодка картопля, походить з тропіків і для нас він все ще є фруктом екзотичним. Але, якщо вам хочеться спробувати чогось новенького, то виконуючи поради, які ми зараз дамо вам, отримати врожай батату у себе на дільниці цілком реально.

Ґрунт для батату

Городник розповів, чому вигідніше саджати на дачі батат

Батат у наших регіонах любить легкий ґрунт з високим вмістом азоту. Тому перед тим, як висаджувати навесні батат, ґрунт обов’язково підживлюють аміачною селітрою. Полив рослина потребує помірний. При висаджуванні цієї рослини варто змішати у рівній кількості пухкий ґрунт, грубий пісок та перегній. Потрібно також подбати про знезараження землі, яку ви збираєтесь використовувати.

Температура

Городник розповів, чому вигідніше саджати на дачі батат

Для того, щоб отримати гарний врожай, батату необхідна температура не нижче +25-30 градусів.

Як висаджувати батат у ґрунт

Після того, як ви вже маєте посадковий матеріал, обрали безвітряну ділянку та підготували згідно з нашими рекомендаціями ґрунт, можна починати висаджувати батат.

Для цього зробіть лунки глибиною 15 см. Відстань між лунками повинна бути десь 30 см, а відстань між рядками 70 см.

Висаджуйте ростки таким чином, щоб міжвузля були заглиблені на 2 см у ґрунт.

Після того, рослини потрібно накрити залежно від кількості насадження агроволокном, плівкою або пластиковими пляшками. Коли рослина випустить нові листи, то можна вважати, що вона прижилась.

Викопування  та зберігання батату

Терміни дозрівання батату коливаються від 3 до 6 місяців. Якщо бульби пожовклі, як і листя на кущах, то прийшла пора збирати врожай. Робіть це у теплу суху погоду, тому що намоклі плоди швидко псуються.

Зберігайте солодку картоплю у ящиках при температурі 8-15 градусів.

Популярне

Подібні новини