Ці методи допоможуть відмити витяжку від багаторічного нагару та жиру за 15 хвилин: просто та ефективно

Відмити витяжку від нагару та жиру часто потребує великих зусиль. Та існують прості народні методи, які з легкістю впораються з цим завданням.

Спосіб 1

Багато виробників витяжок переконують, що найкраще мити пристрої слабким мильним розчином. На ділі це малоефективно. Та якщо додати до нього соду – ситуація зміниться кардинально, і відмити витяжку стане набагато простіше.

Для цього потрібно налити у відро чи раковину гарячу воду, додати туди 0, 25 склянки харчової соди і декілька крапель миючого засобу. Жирну решітку поставте в розчин на 10 хвилин. Після цього потрібно зняти губкою наліт, промити проточною водою та просушити.

Як відмити витяжку від нагару і жиру: народні методи
Як відмити витяжку від нагару і жиру: народні методи

Спосіб 2

Якщо ви не хочете користуватися “хімією”, тоді варто звернути увагу на ще один народний спосіб, яким користується не одне покоління українців. Для нього знадобиться господарське мило.

Розігрійте 2- 2,5 л води. На тертушці натріть половину бруска мила та розчиніть його у гарячій воді. Зніміть з вогню каструлю з розчином, занурте в неї решітку та залиште хвилин на 15, після чого прополощіть у воді. Цим же розчином можна мити й саму витяжку.

Спосіб 3

Впоратися з жиром на фільтрі витяжки можна за допомогою столового оцту.

Просто замочіть фільтр в оцті на 15 хвилин. Корпус витяжки також можна протерти ганчіркою, змоченою в оцті. Після цього промийте водою і організуйте провітрення приміщення через агресивний запах оцту.

Щоб очистити саме кухонну витяжку краще використовувати миючі засобу для посуду. Можна вибрати еко-варіант, щоб мінімізувати вплив “хімії”. Категорично заборонено використовувати засоби на основі хлору, соди, кислот. Окрім того, пам’ятайте, що краще використовувати м’які ганчірки і губки, а не жорсткі щітки, які можуть пошкодити покриття витяжки.

Популярне

Подібні новини