Що робити, якщо чахне сингоніум: головні помилки господинь та способи реанімації рослини. Перевірено

Сингоніум - гарна кімнатна рослина родини Ароїдних. Догляд за квіткою досить простий, якщо враховувати деякі особливості. Дізнайтеся, як врятувати рослину.

Сьогодні розглянемо найчастіші проблеми у догляді за сингоніумом та способи їх вирішення. По-перше, з’являється білий наліт на поверхні ґрунту. Такий наліє є ознакою того, що ґрунт самостійно не висохне. Якщо не пересадити рослину в новий грунт і проігнорувати проблему – то на поверхні ґрунту з’явиться цвіль. Також можуть завестися комахи та мошки.

Друга проблема також стосується землі, а саме з’являється дуже неприємний запах.

Наступний “червоний прапорець” – пожовтіння листя. Але не все так просто, адже рослина жовтіє і як він недостатнього поливу, так і від надмірного. То ж треба вибрати оптимальний графік поливу.

Якщо листя спатифілуму почало сохнути, то це говорить про сухість повітря. Виправити це можна обприскуванням рослини теплою водою. В зимовий час повітря також сушать батареї. Тому можна взяти ємність з водою і поставити її на полицю з квітами. Вода буде поступово випаровуватись і зволожувати повітря.

Причини проблем зі сингоніумом і способи їх вирішення
Причини проблем зі сингоніумом і способи їх вирішення

Якщо на верхівках пагонів сингоніума  з’явилися липкі виділення – це означає, що рослину уразив шкідник, а саме попелиця. А якщо на стеблах і листках коричневі липкі бляшки – винна щитівка.

Такі проблеми вирішуються обробкою рослини мильним розчином або ж спеціальним інсектицидним засобом.

Вирощувати сингоніум не складно, якщо пам’ятати основні правила, а саме:

  • на дні повинен бути товстий шар дренажу;
  • не переливати рослину, особливо в осінньо-зимовий період;
  • достатня освітленість. Для цього додатково можна використовувати фітолампи.

Дотримуйтесь цих рекомендацій, та вана рослинка буде тішити вас довгі роки.

Популярне

Подібні новини