Скільки треба готувати яйця, щоб не втрачалися вітаміни, а шкаралупа легко лущилася: раніше не зважали на це

З давніх часів одним з найпоширеніших продуктів людства були яйця домашньої птиці. Їх і досі використовують і як самостійну страву, і як складник в інших. Але не всі страви з ними однаково корисні.

Найменшу користь принесуть страви, в яких яйця піддавалися тривалій термічній обробці або готувалися з додаванням значної кількості жирів. Тож, подумайте над тим, щоб віддати перевагу тим, що зварені некруто, або приготуванню пашот.

Якщо все ж таки ви не можете відмовитися від того, щоб вживати яєчню, то смажте яйця при невеликих температурних режимах плити з мінімальним додаванням олії чи масла на пательні з антипригарним покриттям. Вважається, що дуже важливо, щоб жовток залишався рідким, але прогрітим. Уникайте також зайвого додавання солі та прянощів.

Що робити, якщо знайшли підкладене куряче яйце?
Кухар розповів, як довго слід варити курячі яйця

Взагалі, перед тим, як готувати яйця, віднесіться серйозно до їх відбору. Мова навіть не про свіжість. Річ у тім, що їхня якість залежить від того, чим годували птицю. Про це вам розповість яєчний жовток. Точніше його колір. Якщо раціон курки був різноманітним (зерно, зелень, овочі й таке інше), то його колір буде яскраво-помаранчевим. При годуванні птиці лише зерном, жовток буде блідого жовтого кольору, а якщо він набуває після відварювання сіруватий або зеленуватий відтінок, то це свідчить про наявність в ньому небезпечних речовин. Від вживання такого продукту слід категорично відмовитися.

Залишається питання: скільки яєць можна вживати людині, щоб не нашкодити здоров’ю?

Кухар розповів, як довго слід варити курячі яйця

Дієтологи зійшлися на думці, що це може бути у підсумку не більше 5-6 штук на тиждень у будь-якому вигляді: чи то самостійна страва, чи як складник до страв з м’яса, риби, субпродуктів та таке інше.

Нагадаємо, що для відварювання яєць некруто достатньо 2 хвилин від моменту закипання, у мішечок – 4 хвилини, а круто – 7 хвилин.

Популярне

Подібні новини