Рецепт найкращої випічки: цей торт закохує з першого погляду і шматочка. Гастрономічна спадщина моєї бабусі

Цей торт точно зачарує вас своїм неймовірним смаком, а готується він так легко! У матеріалі ви знайдете покроковий рецепт святкового десерту.

Свята завжди асоціюються з витонченими смаками та вишуканою їжею. Якщо ви хочете порадувати себе та гостей чимось особливим, пропоную вам спробувати легкий рецепт торта з малиною. Цей десерт вражає не лише своїм виглядом, а й неповторним поєднанням смаків. І найкраще в тому, що готувати його абсолютно нескладно!

Робити його будемо у два етапи: спочатку займемося бісквітом, а далі вже начинкою.

Для того, щоб приготувати основу нам знадобиться:

  • 5 курячих великих яєць (краще брати домашні)
  • Пів чайної ложки солі
  • 130 г цукру
  • 170 г борошна
  • 50 мл молока

У глибокій мисці збийте яйця з цукром та сіллю до отримання повітряної однорідної маси. Додайте просіяне борошно та молоко. Викладіть отримане тісто на деко та випікайте протягом 15 хвилин при температурі 180°С.

Легкий рецепт святкового торту з малиною: готується елементарно

Ну, а поки наш бісквіт готується, давайте займатися кремом! Знову нам потрібні будуть яйця, але вже у кількості 2-х штук. До них додаємо:

  • 50 г цукру
  • 25 г кукурудзяного крохмалю (це потрібно для стабілізації маси)
  • 250 мл молока
  • 100 г розм’якшеного вершкового масла

Додайте у каструлю тепле молоко. У іншій посудині збийте яйця з цукром та кукурудзяним крохмалем. Поступово додавайте молоко до яєчно-цукрової маси, постійно помішуючи. Варіть крем на помірному вогні до загущення. Додайте розм’якшене вершкове масло та знову перемішайте. Охолодіть.

Легкий рецепт святкового торта з малиною: готується елементарно

Малинову начинку можна приготувати власноруч. Для цього беремо пів кіло ягоди та вимішуємо з 90 грамами цукру, 30 грамами кукурудзяного крохмалю. Вливаємо 4 столові ложки води та додаємо ще одну склянку цукру. Далі всю цю суміш варено на середньому вогні до загущення. В іншій каструлі змішайте воду, цукор, апельсиновий сік та цедру. Доведіть до кипіння. Тепер все об’єднаємо, ретельно перемішаємо та поставимо у холодильник “відпочивати” на 4 години.

Легкий рецепт святкового торта з малиною: готується елементарно

Лайфхак: якщо хочете зекономити час, беріть одразу пів кіло готового малинового варення.

Коли все буде готово, ретельно промажте бісквіт, попередньо розділивши його на 2 частини. Скрутіть все у рулети, як показано на фото. Кремом промажте боки.

Легкий рецепт святкового торта з малиною: готується елементарно
Легкий рецепт святкового торта з малиною: готується елементарно

Прикрасьте торт за вашим смаком — свіжою малиною, цукровою пудрою з м’ятою, шматочками апельсина чи шоколадом.

Цей торт стане неперевершеним завершенням будь-якого святкового заходу. Насолоджуйтеся кожним шматочком цього неймовірно ніжного та ароматного десерту, приготованого з любов’ю. Здоров’я вам та вашим близьким!

Популярне

Подібні новини