Готую цю запіканку з кабачків за кілька хвилин: так смачно ми ще не вечеряли. Простий рецепт

Дуже швидко й смачно вийде приготувати для власної родини просту страву на вечерю чи на обід. Хоча, мабуть, комусь цей рецепт здасться не своєчасним: мовляв, зимою кабачки не пасують. Втім це не так.

Якщо подивитися по-іншому, то стане зрозуміло, що саме за допомогою кабачків можна згадати тепле літо й усе хороше, що з ним було пов’язано тоді.

Для приготування цієї запіканки з сиром та часником потрібна духовка, заздалегідь розігріта до температури 200 градусів у режимі “верх-низ”.

Знадобиться також жароміцна прямокутна форма для запікання, попередньо змащена рослинною олією повністю з середини.

Інгредієнти

Рецепт запіканки кабачків з сиром: просте рішення для вечері
  • Кабачки 2 штуки
  • Твердий сир 150 г
  • Часник свіжий 2-3 зубчики або сушений 1 чайна ложка без гірки
  • Приправи: паприка, базилік, чебрець й таке інше на ваш смак по 1/4 чайної ложки кожної
  • Сіль на ваш смак
  • Соняшникова (краще оливкова олія) 1 столова ложка
  • Свіжа зелень 1 пучок

Приготування

Рецепт запіканки кабачків з сиром: просте рішення для вечері

Кабачки промийте та обсушіть. Повністю зчистить з них шкірку та вишкребіть столовою ложкою насіння. Тепер наріжте їх у формі невеликих брусків.

Далі приготуйте суміш для їхнього посипання. Для цього достатньо змішати між собою всі спеції, які вам подобаються, та вичавить часник, або всипати, якщо ви обрали сухий. Після того натріть на дрібній терці 2/3 сиру. Додайте його у суміш та все добре перемішайте.

Тепер обваляйте бруски кабачків та складіть їх у підготовлену форму для запікання.

Оливковою олією побризкайте кабачки, щоб вона щедро попала на кожен, а потім відправте форму зі стравою у розігріту духовку на 20 хвилин.

Після того кабачки посипте рештою сиру, увімкніть конвекцію та потримайте страву ще 5 хвилин поки сир не розплавиться та навіть трохи не підрум’яниться.

Таку запіканку можна вживати як самостійну страву, а можна разом з картоплею чи картопляним пюре. Вона смачна як гарячою, так й в охолодженому стані.

Популярне

Подібні новини