Готую смачно і незаморочливо: швидкий штрудель з м’ясом – потребує мінімум зусиль, а задоволення скільки!

Мʼясний штрудель – це страва, яку навіть досвідчені господині не завжди можуть приготувати з першого разу, але з нашим простим рецептом зможе впоратись навіть новачок в кулінарії.

При приготуванні штруделя з м’ясом важливо дотримуватися деяких рекомендацій, щоб страва вийшла смачною та апетитною. Забезпечте, щоб тісто було добре виробленим і еластичним. Тісто слід розкатувати рівномірно, щоб отримати тонкий шар для обгортання начинки. М’ясо можна вибрати залежно від ваших уподобань (яловичина, свинина, курка). Обсмажте цибулю до м’якості, щоб додати солодку нотку до начинки. Використовуйте свіжі та смачні спеції для підсмаження м’яса.

Розтягуйте тісто руками або за допомогою дощечки, щоб отримати потрібні розміри. Рівномірно розподіліть начинку вздовж тіста, залишаючи невеликий край для закриття штруделя. Розігрійте духовку перед випіканням. Перед запіканням варто зробити невеликі надрізи на верхній частині тіста для виходу пари, щоб штрудель випікався рівномірно.

Для тіста

  • 2 чашки борошна;
  • 1 яйце;
  • 1/2 чашки теплої води;
  • 1/4 чашки рослинної олії;
  • 1/2 чайної ложки солі.
Рецепт ароматного мʼясного штруделя в домашніх умовах
Рецепт ароматного мʼясного штруделя в домашніх умовах

Для начинки

  • 500 г м’яса (яловичина, свинина або курятина), нарізаного на невеликі кубики;
  • 1 велика цибуля, нарізана;
  • 2-3 столові ложки рослинної олії;
  • Сіль та перець за смаком;
  • Спеції за бажанням (тим’ян, розмарин, кмин).

У великій мисці змішайте муку з яйцем, теплою водою, рослинною олією та сіллю. Замішуйте тісто до того часу, поки воно стане еластичним. Закрийте миску і залиште тісто відпочивати протягом 30-60 хвилин. Обсмажте цибулю на рослинній олії до м’якості. Додайте нарізане м’ясо та обсмажте його до золотистого кольору. Спеції, сіль та перець додайте за смаком. Дайте начинці охолонути перед використанням.

Рецепт ароматного мʼясного штруделя в домашніх умовах
Рецепт ароматного мʼясного штруделя в домашніх умовах

Розкатайте тісто на пласт товщиною близько 1/8 дюйма на дерев’яній дощечці, злегка посипаній мукою. Розтягніть тісто руками, або обертаючи його на дощечці. Покладіть начинку вздовж одного краю тіста, залишаючи невеликий край невикористаним. Згорніть тісто разом із начинкою у великий рулет. Защипіть краї. Розігрійте духовку до 180°C. Поставте штрудель на деко, покрите папером для пекарських виробів.

Пекти протягом 30-40 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Підавайте штрудель гарячим, порізаним на порції. Можна подавати з соусом або за бажанням.

Популярне

Подібні новини