Цей теплий салат з гливами та грушею стане королем вашого столу: простий рецепт, з яким впораються всі

Приготувавши теплий салат, ви можете бути цілком впевнені, що нагодуєте своїх їдоків повною мірою і вони будуть вдячні вам за це, бо така страва є дуже поживною та смачною.

Теплі салати зазвичай готуються так, щоб серед основних складників обов’язково були у теплому стані м’ясо або риба чи субпродукти. Доповнюють їх свіжі овочі, велика кількість зелені та якісь пікантні різноманітні та неочікувані продукти. Така страва цінна тим, що вона може бути подана не тільки як додаткова до основних, а і як самостійна на будь-який стіл.

Продукти

Простий рецепт теплого салату з гливами та грушею
  • Печінка куряча 200 г
  • Гливи 100 г
  • Груша 1 штука
  • Салатний мікс 200 г
  • Гранатовий сік 10 столових ложок
  • Сир “Пармезан” 50-70 г
  • Оливкова олія 5 столових ложок

Приготування, як завжди, починайте з підготовки продуктів. Для цього на маленькі шматочки поріжте помиті та обсушені гливи. А от печінку поріжте досить великими шматками, бо, по-перше, в іншому випадку вона при смаженні може стати занадто пересушеною, а, по-друге, цей найважливіший складник салату повинен відчуватися та надавати не тільки смак, а й характерний вигляд страві.

Далі поріжте солодку й соковиту, помиту та відчищену від насіння та серцевини грушу спочатку на чверть, а потім кожну частку тоненькими слайдами.

Простий рецепт теплого салату з гливами та грушею

Майже прозорими слайсами поріжте пармезан.

Тепер зробіть соус-заправку для салату. Влийте 10 столових ложок гранатового соку на сковорідку. Помішуйте та варіть до певного випарювання. У окремому посуді змішайте оливкову олію та гранатовий сік зі сковорідки.

Тепер обсмажте у розігрітій у сковорідці олії гливи до золотистого кольору, після чого перекладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію, а на їхнє місце відправте печінку. Посоліть, поперчіть її смажте поки в середині не стане крові.

Нарешті настав час сформувати салат. На сервірувальне блюдо першим покладіть салатний мікс й полийте його соусом-заправкою. Зверху розкладіть груші, на них – гриби та печінку й останнім — пармезан

Популярне

Подібні новини