Зараз про них всі забули, а я готую постійно: кулінарні шедеври 90-х, з яких виходить смачна і ситна вечеря

В 90-х роках було дуже багато страв, які користувалися попитом серед українців. Про деякі ми вже забули і досить рідко згадуємо, а деякі готуємо ледь не кожного дня.

В 90-ті роки в Україні були популярні різноманітні страви, які відображали культурні, соціальні та історичні впливи того періоду. Редакція сайту підготувала список деяких найпопулярніших в Україні страв у 90-х роках. Одну з них ми сьогодні приготуємо разом з вами.

Традиційна українська страва, яка була дуже популярною в 90-ті роки і залишається такою й досі – це борщ. Борщ варили з різних овочів, таких як буряк, картопля, морква та капуста, а також з додаванням м’яса, зазвичай свинини або яловичини. Не відстають також вареники та пельмені – ці традиційні українські страви також були дуже популярними в 90-ті роки. Вони готувалися з різними начинками, такими як картопля, капуста, тушковане м’ясо або творог.

Традиційна українська страва
Традиційна українська страва

Сирники та млинці були часто приготовлені на сніданок або вечерю. Сирники виготовляли з творогу, а млинці – з тіста, яке пеклося на багатьох маслі. Також українці традиційно вживали багато картоплі в своїй їжі, тому в 90-ті роки були популярними страви, такі як деруни, картопля з м’ясом, картопляний суп та інші. Зараз деруни готують не дуже часто, тому пропонуємо пригадати, як це робити.

  • 4 середні картоплини;
  • 1 цибуля;
  • 1 яйце;
  • 2 столові ложки борошна;
  • Сіль та перець за смаком;
  • Рослинне масло для смаження.
Рецепт ніжних і соковитих цибульників по-українськи
Рецепт ніжних і соковитих цибульників по-українськи

Очистіть і помийте картоплю. Натріть її на тертці або подрібніть у кулінарному процесорі. Оберіть і наріжте цибулю на дрібні кубики. У великій мисці змішайте нарізану картоплю, цибулю, яйце, муку, сіль та перець. Забезпечте рівномірну консистенцію суміші. Візьміть невелику кількість суміші і сформуйте її в плоскі котлети або кулі. Вони можуть бути різного розміру, в залежності від вашого вибору.

Розігрійте рослинне масло на сковороді на середньому вогні. Покладіть деруни на сковороду і смажте до золотисто-бурого кольору з обох сторін, близько 3-5 хвилин з кожного боку. Після смаження деруни можна подавати гарячими з сметаною, маринованими огірками або яблучним соусом.

Популярне

Подібні новини