Шоколадний торт “П’яна вишня”: можна зробити рулетом. Швидкий рецепт легендарного десерту за 30 хвилин

Торт "П'яна вишня" – це популярний десерт, який складається з ніжного бісквіту, просоченого сиропом із вишні та насиченої начинки з вишень та крему.

Назва “п’яна вишня” походить від використання алкоголю для просочення бісквіту, що надає йому особливого смаку та аромату. Це ніжний і повітряний тісто, який готується з яєць, цукру, муки та розпушувача, але приготувати цей витвір мистецтва можна просто у форму звичайного рулету.

Для бісквіта

  • 4 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 100 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача тіста;
  • 1 ст. л. какао.

Для начинки

  • 200 г вишні (можна використовувати свіжу або консервовану);
  • 2-3 ст. л. рому або вишневого лікеру;
  • 250 мл вершків для вироблення шапки (за бажанням);
  • 2 ст. л. цукру (за смаком);
  • 200 г крем-сиру.
Найкращий рецепта рулету Пʼяна вишня
Найкращий рецепт рулету Пʼяна вишня

Попередньо підготуйте вишню – промийте її, видаліть кісточки (якщо вона свіжа), або просто обсушіть (якщо вона консервована). Залийте вишню ромом або вишневим лікером і залиште на кілька годин або на ніч для просочення. Перед підготовкою бісквіту попередньо нагрійте духовку до 180°C. Покрийте деко для випікання пекарським папером. Розділіть яйця на білки та жовтки. В білки додайте половину цукру і вбийте їх до стійкого стану. У другій мисці вбийте жовтки з рештою цукру до білого кольору. Додайте просіяне борошно з розпушувачем тіста та какао. Помішуйте до однорідності.

Додайте трохи білків до суміші з жовтків та обережно перемішайте, щоб рівномірно розподілити. Потім додайте решту білків і обережно перемішайте за допомогою лопатки до однорідності. Розлейте тісто на підготовлений противень, рівномірно розподіліть по всій поверхні. Випікайте бісквіт в духовці приблизно 10-12 хвилин або до того часу, поки він виросте і стане пружним на дотик. Вийміть з духовки та залиште охолоджуватися.

Як приготувати торт Пʼяна вишня у вигляді рулету
Як приготувати торт Пʼяна вишня у вигляді рулету

Підготуйте начинку – відцідіть вишню від рому або лікеру, але залиште її сік. У тарілці змішайте вишню з крем-сиром та цукром. Зволожіть охолоджений бісквіт вишневим соком (або ромом) з начинкою та скрутіть його у рулет. Зверху прикрасьте рулет вершками та додайте декілька цілих вишень для оформлення. Перед подачею охолодіть у холодильнику протягом кількох годин.

Цей торт “Пʼяна вишня” у вигляді рулету має ніжний бісквіт та смачну, ароматну начинку, яка надає йому особливого смаку.

Популярне

Подібні новини